Uyuşturucudan 4 sanığa ceza

Uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla tutuklu yargılanan 1’i İran uyruklu 4 sanığa 7 yıl 6 ay ile 18 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Uyuşturucudan 4 sanığa ceza
16 Ocak 2020 Perşembe 15:49

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri geçen yıl 23 Eylül’de durdurduğu bir araçta parçalar halinde toplam 86 gram metamfetamin, 5.65 gram esrar ele geçirildi. İran uyruklu A.A. İle R.U., H.U. Ve C.A. gözaltına alındı. Çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanan 4 kişi hakkında ‘Uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan dava açıldı.
5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanıklardan R.U., H.U. Ve C.A. Mahkemede hazır bulunurken, İran uyruklu A.A. İse, tutuklu bulunduğu cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı. Diğer sanıklarda üzerlerine atılan suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan R.U.’yu, ‘Uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan 18 yıl hapis ve 36 bin TL para cezası, A.A.’yı, aynı suçtan 15 yıl hapis ve 30 bin TL para cezası, sanık C.A.’yı da yine ‘uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan 10 yıl hapis ve 20 bin TL para cezası, H.U.’yu da aynı suçtan 7 yıl 6 ay hapis ve 15 bin TL para cezasına çarptırarak, 4 sanığın da tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.