Üsküdar’da ‘Şişenin Dibi’ Sergisine Yoğun İlgi

Alkol bağımlılığının sarsıcı yüzünü ortaya koymak, alkolün insan ve toplum sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekmek için Alkol Bağımlılığı Farkındalık Haftası kapsamında, Yeşilay ve Üsküdar Belediyesi işbirliği ile Üsküdar'da 'Şişenin Dibi' sergisi düzenlendi. Sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Üsküdar’da ‘Şişenin Dibi’ Sergisine Yoğun İlgi
19 Kasım 2021 Cuma 12:48

Alkol riskli kullanımı dünya nüfusunun sağlığı konusunda önde gelen risk faktörlerinden biridir ve birçok hastalığa yol açmaktadır, toplumlar üzerinde sosyal ve ekonomik açıdan pek çok yük oluşturmaktadır.

Alkolden kaynaklanan zararlar, alkol kullanan kişi ile beraber, aile üyelerine ve içen kişinin çevresine zarar verdiği gibi çeşitli sağlık bozukluklarına ve aynı zamanda çeşitli sosyal sorunlara da neden oluyor. Alkol kullanımı erken ölüm ve sakatlıklar açısından 7. sıradaki risk faktörü olarak görülüyor. Dünya Sağlık Örgütü, alkolün zararlı kullanımının dünya çapında yaklaşık 3 milyon ölüme neden olduğunu belirtiyor.

Yeşilay tüm bu veriler göz önüne alındığında alkol bağımlılığının zararlarına ilişkin farkındalık oluşturuyor ve bağımlılıklarla mücadele eden vatandaşlara destek oluyor. Küçük yaşlardan itibaren bireylere sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırarak bağımlılıktan uzak kalmaları için var gücüyle çalışıyor. 

Sanatın bağımlılıklarla mücadele konusunda farkındalık oluşturmanın etkili bir yolu olduğu düşüncesiyle alkolün olumsuz etkilerine dikkat çekmek için hazırlanan “Şişenin Dibi” sergisinin de bu anlamda önemli olduğuna inanıyor.

Alkol bağımlılığının sarsıcı yüzünü ortaya koyan “Şişenin Dibi” sergisi, alkolün insan ve toplum sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerken, toplum vicdanını sarsacak karelere vurgu yapıyor. Sanatın, bağımlılıklarla mücadele konusunda farkındalık oluşturmanın önemli ve etkili bir yolu olduğu düşüncesiyle hareket eden Yeşilay, alkolün olumsuz etkilerine dikkat çekmek için “Şişenin Dibi”ne ışık tutuyor.

Bu kapsamda Alkol bağımlılığının sarsıcı yüzünü ortaya koymak, alkolün insan ve toplum sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekmek için Alkol Bağımlılığı Farkındalık Haftası kapsamında, Yeşilay ve Üsküdar Belediyesi tarafından Üsküdar'da 'Şişenin Dibi' sergisi düzenlendi. Sergide duvara koyulan alkol şişelerinin dibine bakanlar, alkolün zararları hakkında sosyal mesajlar ile karşılaştı ve şişenin dibini gördü.

Alkol Bağımlılığı Farkındalık Haftası dolayısıyla 15- 21 Kasım tarihleri arasında Üsküdar Belediyesi binasında yer alan sosyal hizmet alanında sergilenecek olan ‘Şişenin Dibi’ sergisi açılışına Yeşilay Genel Müdürü Nurullah Atalan, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcıları, Yeşilay Üsküdar Şube Başkanı Cihat Türkmen, Müdürler, Belediye Personeli ve vatandaşlar katıldı.

 

 


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.