‘Türkiye’nin ilk sürdürülebilir tarım birimini Kayseri şeker kurdu’

Kayseri Şeker tarafından düzenlenen “Eğitim ve Değerlendirme Toplantıları” Kayseri Merkez, Sarıoğlan, Develi, Yeşilhisar, Bünyan ve Pınarbaşı ilçelerinde, çiftçilerin yoğun ilgisi eşliğinde gerçekleştirildi. Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, amaçlarının çiftçiye rehberlik ve önderlik etmek olduğunu belirterek, “Sürdürülebilir Tarımla ilgili bu alanda bir ilki gerçekleştiriyoruz. Türkiye’deki bizimle benzer kuruluşlar arasında Sürdürülebilir Tarım Birimini ilk ve tek kuran bizleriz” dedi.

‘Türkiye’nin ilk sürdürülebilir tarım birimini Kayseri şeker kurdu’
21 Şubat 2020 Cuma 17:01

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Şeker Pancarının ülkemizde stratejik bir ürün olarak kabul edilmesi gerektiğini belirterek, “Büyük Kayseri Şeker ailesi ve büyük Kayseri Şeker’in çiftçileri olarak önderliğimizi, örnekliğimizi, başarı ve becerimizi her alanda ortaya koymamız gerekiyor. Türkiye’nin şeker sektörüne ihtiyacı var. Şeker Pancarı Türkiye’de stratejik bir ürün olarak kabul edilmelidir arzusundayız. Ortanadolu çiftçisi açısından vazgeçilmez olan bir ürün olan şeker pancarının, ilgili bakanlığımız tarafından stratejik bir ürün statüsüne alınması ve bunun desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bugün burada sizlere damla sulama için gerekli unsurları, neden ihtiyacımız olduğunu ve nasıl uygulanması gerektiğini detaylarıyla anlatıyoruz. Ayrıca verimlilik, hastalıklardan korunma ve masrafların azalması açısından damla sulamanın öneminden bahsediyoruz. Bugün üzerinde durduğumuz sürdürülebilir tarım konusu, uzun süredir dünyanın gündemde olan bir konudur. Bunu Türkiye’de ilk kez biz gerçekleştiriyoruz. Türkiye’deki bizimle benzer kuruluşlar arasında sürdürülebilir tarım birimini tek kuran bizleriz. 21 bölge müdürlüğümüz bünyesinde, 21 tane ziraat mühendisi arkadaşımızı bu konuda görevlendirdik. Bu konuya hep birlikte özen göstermemiz ve bunu geliştirmemiz lazım diye düşünüyorum. Bizim görevimiz size rehberlik etmek, doğru yönlendirmek ve ihtiyaçların temininin yanında, bunları da başarmak. Bu senenin en önemli konusu sürdürülebilir tarım ve damla sulama konusudur. Verimliliği arttırmak ve maliyetleri düşürmek çok önemli hususlardır. İşte bu nedenle damla sulama konusunu tüm çiftçilerimize sürdürülebilir bir tarım için öneriyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan bu konuşmaların ardından seminere katılan çiftçiler, şirket yöneticileri ve Başkan Akay ile soru-cevap şeklinde karşılıklı istişarelerde bulunup, bilgi edindiler.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.