Şehide yakışan uğurlama

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde el bombasının patlaması sonucunda şehit olan Piyade Er Özgür Çelik, Develi ilçe merkezinde kılınan cenaze namazından sonra doğduğu Çomaklı mahallesinde, gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidi son yolculuğa uğurlamaya gelenler ilçe meydanına sığmadı.

Şehide yakışan uğurlama
07 Şubat 2020 Cuma 15:33

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde uygulama atışı sırasında TBA/6 bomba atarının patlaması sonucu Şehit olan Piyade sözleşmeli Er Özgür Çelik (28) 'in cenazesi  ilçe meydanında bulunan Çarşı camiine getirildi. Cuma namazını sonrasında İl Müftüsü Şahin Güven'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit Çelik’in naaşı doğduğu Çomaklı mahallesine götürüldü ve  buradaki mezarlıkta toprağa verildi.

Şehidi uğurlamaya gelenler ilçe merkezindeki meydana sığmadı. Kalabalık sık sık tekbir getirdi. Şehit Özgür Çelik’in yakınları, Türk Bayrağı'na sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü, ağıtlar yaktı.

Şehidin cenaze namazına milletvekilleri Taner Yıldız, Çetin Arık,  Tarım ve Orman Bakan yardımcısı  Mustafa Aksu, Vali Şehmus Günaydın, il protokolü, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, emniyet mensupları, Şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Bakan yardımcısı Aksu'dan Şehidin baba evine ziyaret

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu Develi Kaymakamı Murat Duru, ilçe Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı il ve bölge müdürleriyle birlikte Şehit Özgür Çelik’in baba evine taziye  ziyaretinde bulundu

(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.