Sağlık Malzemeleri Başarılı Şekilde İspanya Ve İtalya’ya teslim edildi

Sağlık Malzemeleri Başarılı Şekilde İspanya Ve İtalya’ya teslim edildi
04 Nisan 2020 Cumartesi 18:17

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla hazırlanan, sağlık malzemeleri İspanya ile İtalya’ya başarılı şekilde teslim edildi. Teslim edilen sağlık malzemeleri arasında, Millî Savunma Bakanlığı bünyesindeki askeri fabrikalar, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu ve dikimevlerinde, yerli ve milli imkânlarla üretilen; koruyucu maske, yüz koruyucu maske, göz koruyucu maske, tulum ve anti-bakteriyel sıvılar yer aldı. 

1 Nisan 2020 tarihinde saat 09.04’te Ankara Etimesgut’tan havalanan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait A400M tipi uçak, ilk olarak İspanya’nın Madrid kentine indi. Uçaktaki heyetimiz, İspanya Savunma Bakanlığı Temsilcisi Tümgeneral Figuero, Madrid Büyükelçimiz Cihad Erginay ve Askeri Ataşemiz tarafından karşılandı. Sağlık malzemelerinin yanı sıra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın İspanya Başbakanı Pedro Sánchez’e yazdığı mektup da iletilmek üzere Büyükelçi Cihad Erginay’a teslim edildi. Sağlık malzemelerinin tesliminin ardından uçağımız bir sonraki durağı olan İtalya’ya hareket etti. 

İTALYA DIŞİŞLERİ BAKANI KARŞILADI 

Madrid’in ardından İtalya’nın Roma kentine ulaşan Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait uçak, burada İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, İtalya Genelkurmay Başkanı, Roma Büyükelçimiz ve Askeri Ataşemiz tarafından karşıladı. Uçaktaki koruyucu maske, yüz koruyucu maske, göz koruyucu maske, tulum ve anti-bakteriyel sıvılardan oluşan sağlık malzemeleri teslim edildi. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın İtalya Başbakanı Giuseppe Conte’ye yazdığı mektup da iletilmek üzere İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio’ya verildi. 

Hazırlanan sağlık malzemelerini İspanya ve İtalya’ya teslim eden TSK’ya ait uçağımız ve personelimiz, başarılı şekilde tamamlanan 13 saatlik görevin ardından Ankara/Etimesgut’a dönüş yaptı.(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.