Gök Gürültülü Sağanak Yağışların Devam Etmesi Bekleniyor!

Gök Gürültülü Sağanak Yağışların Devam Etmesi Bekleniyor!
16 Haziran 2020 Salı 19:53

Meteoroloji  Kayseri 7. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi, gök gürültülü sağanak yağmurlarındevam edeceğine dikkat ç ekti. Bu konudaki açıklamada  şöyle denildi.

Ülkemiz Avrupa’nın güneydoğusunda bulunan yüksek seviye alçağı ve buna bağlı atmosferin üst seviyelerindeki soğuk havanın etkisinde olup; bölgemiz mevsim normallerine göre yağışlı bir Haziran ayı geçirmektedir.

Önümüzdeki hafta başına kadar bölgemizde görülecek yağışların genellikle öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı, yerel olarak kısa sürede kuvvetli yağış bırakabileceği tahmin edilmektedir. Ayrıca gök gürültülü sağanak yağışlarla birlikte, zaman zaman yerel dolu yağışı, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar da beklendiğinden, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları, güncel meteorolojik tahmin ve uyarıları takip etmeleri önem arz etmektedir. Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıkların, iç kesimlerde yağışlarla birlikte azalarak mevsim normallerinin 2 ila 4 dereceği altında seyretmesi beklenmektedir. (Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.