Genel kurullarda görev alacaklara eğitim

Tarımsal amaçlı üretici örgütlerinin genel kurullarında görev yapacak personele yönelik olarak il Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Genel kurullarda görev alacaklara eğitim
20 Ocak 2020 Pazartesi 13:37

İl Müdürü Mustafa Şahin, katılımcı personele kırsal kalkınmada kooperatifleşmenin önemini tekrarladı. Bakanlık temsilcisi olarak görev yapacak personelin ilgili kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde üreticilere her konuda azami yardım ve desteği esirgememesi talimatını verdi. Ayrıca kooperatif yönetim kurullarının cezai sorumluluğa düşmemeleri adına olağan genel kurullarını 30 Haziran'a kadar yapmaları konusunda uyarıda bulundu.

Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesinde görevli Ziraat Mühendisi Arif Çağlayan, yapılacak genel kurul toplantılarının kanun, anasözleşme ve gündem çerçevesinde yürütülmesinin denetimi ve temini görevi bulunan Bakanlık temsilcilerine, 1163 Sayılı kooperatifler kanunu, Üretici örgütlerinin ana sözleşmeleri, Bakanlık temsilci tüzüğü, konu ile ilgili yönetmelikler, Bakanlık genelgeleri ve görüşleri, kooperatiflerin Türk Ticaret Kanunu gereğince tutması zorunlu defter ve belgeler ile Vergi kanunları gereğince ödemeleri gereken vergi ve harçlar konusunda bilgilendirme yaptı.

(Haber Nurhan Bayram)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.