Baro başkanı Dursun: Avukatların derdi seçim değil, haklar, hürriyetler, adalet ve geçimdir

Baro başkanı Dursun:  Avukatların derdi seçim değil, haklar, hürriyetler, adalet ve geçimdir
06 Mayıs 2020 Çarşamba 23:55

Tek dertleri Barolar kaldı herhalde' diye soran Kayseri Büro Başkanı  avukat Cavit dursun 'gerçek hedef ise, 82 milyon vatandaşımızın hakları, özgürlükleri, ifade hürriyeti, kuvvetler ayrılığı ve hukuk devleti ilkesidir.  Avukatların derdi seçim değil, haklar, hürriyetler, adalet ve geçimdir' dedi ve güncelm konuda şu açıklamayı yaptı.

'Avukatlık mesleğinin doğasında, itiraz etmek, sorgulamak ve savunmak vardır.
Savunmanın kendisi, başlı başına bir itiraz ve başkaldırıdır. Zira, iddianın karşısında suspus olmak ve kabullenmek, zaten savunma değildir. İddia güçlüdür. Kamu gücü kullanır. Çoğu kez rejimin bizzat kendisi iddiadır. İktidar gücünün maddiliği karşısında, Savunmanın gücü insan hak ve hürriyetlerinin manevi ve kutsal havasında ve sırrında saklıdır.
Avukatlar, konuşmadan, tartışmadan, akla ve bilime yatkın olmadan kabul etmezler. Biat etmezler.
Uslu, suspus, ezik, kabullenmiş, sopa ve havuç karşısında sinmiş, susmuş ve cici savunma ve Barolar yoktur. Asla da olmayacaktır.
Gerçek Avukatlar, asla ve asla bunu kabul etmemişlerdir ve etmeyeceklerdir.
Tarih boyunca, savunmayı ve savunmanın örgütlü gücü olan Baroları zaptu rapt altına alma girişimleri olmuştur. Geçici bir süreliğine de olsa bunları yapanlar, eninde sonunda tarih sahnesinden yok olmuşlar ; ancak her zaman adaletin, hakkın, hukuk devletinin ve insan hak ve hürriyetlerinin kutup yıldızı olan Barolar, Savunma ve Avukatlık, tekrar dimdik ayağa kalkmış ve bir güneş gibi parlamıştır.
Bilinmelidir ki, her hukuk düzeninde iddia ve karar vardır; bir hukuk düzeninde yargıya MEŞRULUK kazandıran tek şey, bağımsız, özgür ve sağlıklı işleyen savunma, avukatlık ve barolardır.
Barolar ve TBB ne zaman sesini çıkarsa, yapılan hukuksuzluklara itiraz etse, Cumhuriyetten, özgürlüklerden ve demokrasiden yana tavır koysa, çeşitli taslaklar raflardan indirilip Barolara ayar verilmeye ve susturulmaya çalışılmaktadır.
Bilinmelidir ki, Barolar ve Avukatlar 82 milyonun sesidir, nefesidir. Avukatların sesini keserseniz, vatandaşların nefesini kesersiniz.
Hem bu kadar uğraşmanıza, ortalığı germenize, suni düşmanlar ve kaos yaratmanıza gerek te yok.
Değiştirdiğiniz Anayasanın 104. Maddesine göre ; çıkaracağınız bir kararnameyle, önce Barolar ve TBB 'yı üst düzey kamu görevlisi yapın, sonra da canınız kimleri istiyorsa, onları atayın.
İleri demokrasinizi, bu şekilde taçlandırmış da olursunuz.' (Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.