Bakan Koca, sınırda kurulan sahra hastanelerini ziyaret etti

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve beraberindeki heyet, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari’deki kara hudut kapılarında kurulan sahra hastanelerinde incelemelerde bulundu.

Bakan Koca, sınırda kurulan sahra hastanelerini ziyaret etti
01 Mart 2020 Pazar 16:32

Bakan Koca, yaptığı açıklamada, Türkiye’ye İran’dan hava ve kara yoluyla gelmek isteyen vatandaşların olduğunu söyledi. Sağlık taramasından geçirilen kişileri sınır kapısında kurulan sahra hastanesinde gözetim ve izolasyon altında tutacaklarını ifade eden Koca, şunları aktardı:

“Sınırda bugün oluşturduğumuz sahra hastanesi ve ünitelerini yerinde görmek, var olan bir eksiklik varsa bunu gidermek amacıyla bugün gelmiş olduk. Bu süreçte Gürbulak Sınır Kapısı’ndan aldığımız ve takip ettiğimiz 60 kişi var ve bu kişiler içinde sağlık belirtisi bu anlamda soğuk algınlığı belirtisi olduğunu bildiğimiz 3 kişiyi hastane ortamına aldık. Bunun dışındaki hastalıkları olan Kum ve Meşhed geçmişi olan 10 kişi ayrı bir ünitede barındırıyoruz. Onları daha yakın takip etmek istiyoruz.”

Şu an bölgede 37 personelin 27 ambulansla görev yaptığını aktaran Koca, yatak kapasitelerini de akşama kadar 220’ye çıkaracaklarını dile getirdi.

(Haber: Davut GÜLEÇ)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.