Arçelik Ekibi Ağrı Dağı’nın Zirvesine Tırmanış Gerçekleştirdi

Sürdürülebilirlik alanında öncü rol oynayan Arçelik, “Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın” vizyonu çerçevesinde iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla 2011’de Kilimanjaro ile başlayan farkındalık tırmanışlarına bir yenisini daha ekledi. Koç Holding ve Arçelik’in üst düzey yöneticilerinden ve Arçelik’in faaliyet gösterdiği farklı ülkelerdeki katılımcılardan oluşan 16 kişilik geniş bir ekip, Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı’ya tırmandı.

Arçelik Ekibi Ağrı Dağı’nın Zirvesine Tırmanış Gerçekleştirdi
25 Ağustos 2021 Çarşamba 11:00

Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için sürdürülebilirliği tüm iş süreçlerinin odağına alan Arçelik, attığı her adımla iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmaya devam ediyor. Arçelik’in ve Koç Holding’in üst düzey yöneticilerinden ve Arçelik’in faaliyet gösterdiği farklı ülkelerdeki katılımcılardan oluşan ekip Türkiye’nin en yüksek noktası Ağrı Dağı’na zirve tırmanışı yaptı.

İklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak ve birlikte hareket etmenin önemini vurgulamak için Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, Koç Holding Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Melih Poyraz, Arçelik Finansman ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Polat Şen, Arçelik Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika & Amerika Genel Müdür Yardımcısı Ragıp Balcıoğlu ve Arçelik İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Toygan Pulat’ın da aralarında olduğu üst düzey yöneticilerinden ve farklı ülkelerden katılımcılardan oluşan 16 kişilik ekip, Türkiye’nin doğu ucunda bulunan ve 5.137 metre ile ülkemizin en yüksek dağı olan Ağrı’ya zirve tırmanışı gerçekleştirdi. 

Küresel bir şirket olmanın sorumluluğuyla, iklim değişikliğine karşı mücadelede Arçelik’in büyük rol oynadığını belirten Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, “Günümüzün en önemli küresel sorunları arasında iklim değişikliği yer alıyor. Bu doğrultuda şirketler, hem faaliyet gösterdikleri sektörün çevreye ve iklim değişikliğine etkisinin hem de kurum olarak üzerine düşen sorumlulukların bilinciyle hareket ediyor. Biz de Arçelik olarak, ticari faaliyetlerimizi sürdürürken ve yatırımlarımızı hayata geçirirken topluma, dünyaya ve genç nesillere daha iyi bir gelecek bırakmak amacıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sürdürülebilirlik vizyonumuz çerçevesinde iklim değişikliği konusunda performansımızı her geçen gün bir üst noktaya taşıyoruz. Dağlar; dünyadaki yaşamın, biyoçeşitliliğin ve birliğin bütünsel bir örneği – hikayeleriyle tarihe, ekosistemiyle de canlılara hayat veriyor. Bu nedenle, biz de ekip olarak, doğaya olan bağlılığımızı vurgulamak ve sorumluluklarımızı tekrar hatırlamak için Ağrı Dağı’na tırmanarak 2011’de Kilimanjaro ile başlayan farkındalık tırmanışlarına bir yenisini ekledik. Tırmanışımız ile takım olmanın, doğa ve yeni bir yaşam biçimi için birlikte hareket etmenin önemini yeniden tecrübe ettik. Yakın zamanda ülkemizde ve dünyada yaşanan yangın ve sel felaketleri hem iklim krizinin artan etkilerini hem de bu mücadelede birlikte hareket etmenin önemini bizlere bir kez daha gösterdi. Arçelik olarak, önümüzdeki dönemde de coğrafyamızın sürdürülebilir gelişimine destek olmaya, çevresel etkimizi azaltarak doğayı korumaya, ülkemiz ve dünyamız için değer yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

Arçelik ekibi küresel ısınmaya dikkat çekmek için daha önce de 2011 ve 2018 yılında Kilimanjaro, 2017 ve 2018 yılında Elbrus, Ocak 2019’da Aconcagua tırmanışlarını takım ruhu ve liderlik becerileri sayesinde başarıyla sonuçlandırmıştı. 


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.