112’nin ‘Sarı Melekleri’

112 Acil Servis ambulansında çalışan 12 kadın Acil Tıp Teknisyeni (ATT)'ye, İl Sağlık Müdürlüğü'nün uzman sürücü eğitmenleri tarafından ileri sürüş teknikleri eğitimi verildi. Kadir Has Stadyumu çevresindeki özel sürüş alanında yapılan eğitimde ATT'ler, direksiyona geçerek parkurda ileri sürüş tekniklerini öğrenirken kendileri için hazırlanan zorlu parkurda ter döktüler.

112’nin ‘Sarı Melekleri’
06 Mart 2020 Cuma 16:33

Eğitim sırasında açıklamalarda bulunan İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Figen Gürbeden, 2020 yılında Acil Sağlık Hizmetleri bünyesinde çalışan kadınların çoğuna bu eğitimin verileceğine değinerek "Kadın paramedik ve ATT'lerin sürüş teknikleri eğitimi alması ve gerektiğinde de ambulans sürücüsü olarak sahada çalışmasının önemli. Kayseri 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği olarak personellerimizin yaklaşık yüzde 50'si kadın personellerimizden oluşmakta. Ekiplerimizde 3 kişiyle çalışıyoruz, üçünün de sağlık personeli olması ve özellikli vakalarda birlikte müdahale etmeleri bizim için çok önemli. Öyle olduğu için özellikle kadın paramedik ve ATT arkadaşlarımızın sürüş teknikleri eğitimi alması, tamamlaması ve gerektiğinde de eğitimlerini almış bir şekilde ambulans sürücüsü olarak da sahada çalışması bizim için çok önemli. Bu yıl inşallah hepsine olmasa da yüzde 50-60'ına ambulans sürüş teknikleri eğitimi aldırarak, çokça ambulans sürücüsü ATT ve paramediğin sahada çalışmasını hedefliyoruz. Bu eğitimlerle de bunu sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla da mesaj veren Başhekim Gürebeden, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü hepimiz için çok önemli. Yüzde 50'si kadın personelden oluşan fedakârca, cefakârca acil sağlık hizmeti vermeye çalışan bir ekibiz. Bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ambulans sürüş eğitimi alan Acil Tıp Teknikeri Esra Karaca da, eğitimlerin önemine değinerek, "Vakaya gittiğimizde birimizin başına bir şey gelebilir, olay yerinde ayağı burkulabilir, rahatsızlanabilir. Ambulans sadece şoför odaklı değil. Ona bir şey olduğunda bizler de eğitim aldığında geçebilir, yardımcı olabiliriz. O yüzden bu eğitim biz kadınlar olarak çok verimli bir eğitim olacak"  ifadelerini kullandı.

Haber-Foto: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.