‘Yeni ortaklıklar kuralım’

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Kazakh Invest ev sahipliğinde yapılan İş formunun “Kazakistan’ın Bölgesel Yatırım Fırsatları Ve Özel Ekonomi Bölgeleri” Oturumuna Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da konuşmacı olarak katıldı. Kazakistan Cumhuriyeti Tarım Bakan Birinci Yardımcısı Aidarbek Saparov, Kayseri Şeker Türkiye’nin en önemli yüksek üretim kapasitesine sahip Şeker Fabrikalarını birleştirmektedir. Kayseri Şeker ile Pavlodar bölgesine kurulacak şeker fabrikası için danışmanlık hizmeti talep etiklerini söyledi.

‘Yeni ortaklıklar kuralım’
11 Kasım 2019 Pazartesi 16:52

Kazakistan’ın Bölgesel Yatırım Fırsatları Ve Özel Ekonomi Bölgeleri  oturumunda konuşan Başkan Akay;  Kayseri Şeker’in Şeker Pancarının stratejik bir ürün olduğu ve Şeker Pancarı tarımının önemi ve  Şeker Fabrikalarının sanayi sektöründe lokomotif görevi üstlenmesi yanında Türk Şeker sektöründeki rol model çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Forum kapsamında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari iş birliklerinin artması amacıyla mali değeri yaklaşık bir buçuk milyar dolar olan 18 ayrı başlık altında özel sektör alanına dair anlaşmaların imza törenine de eşlik ettiler.

İş Formuna, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ile birlikte Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Osman Canıtez de katıldı.

(Haber: Sümbül Altunbaş)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.