Şifa deposu kenger sakızının kilosu bin liradan satılıyor

Şifa deposu kenger sakızının kilosu bin liradan satılıyor
13 Haziran 2020 Cumartesi 12:31

Batman'ın Sason ilçesinde 3 bin rakımlı Mereto Dağı eteklerinde yetişen kenger otu sütünden elde edilen şifa deposu kenger sakızı, bir kilosu bin liradan alıcı buluyor.

İlçenin yüksek kesimlerinde, özellikle dağların eteklerinde yetişen kenger sakızını toplamak için sabahın erken saatlerinde yola düşen köylüler, 3 saatlik yürüyüşün ardından ulaştıkları bölgede özellikle kurumuş dikenli kenger bitkilerinin etrafındaki toprağı kazıyarak kökü ortaya çıkarıyor.

Köylüler, kökün baş kısmını keskin bir bıçakla keserek kenger sakızı halini alacak beyaz renkli sütü akıtıp bir kaba koyduktan sonra kurutarak sakız haline getirip kilosunu bin liradan satışa sunuyor.

Mereto Dağı eteklerinde kenger sakızı toplayan vatandaşlardan Cuma Aktaş, kenger sakızının uzun süre çiğnenebildiğini belirterek, sakızın özelikle ağız sağlığına iyi geldiğini söyledi. Kenger sakızı toplamanın çok zor olduğunu ifade eden Aktaş, bölgede kenger olarak bilinen bir bitkiden elde etikleri sakızın tam bir şifa deposu olduğunu aktararak, pazarlarda kilosunun bin liradan alıcı bulduğunu ifade etti. İHA

Sponsor : Sadece evinde besleyenler için değil sokağındaki köpeği beslemek isteyenler içinde uygun fiyatlı ve kaliteli köpek maması ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir site ile karşınızdayız. Dikkat etmeniz gereken tek şey besleyeceğiniz köpeğin yaşı ve durumudur.

Mesela küçük sevimli dostlarımız için yavru köpek maması isminde sayfaları mevcut. Yavru köpeklerin sağlıklı gelişimi için ihtiyaç duydukları bütün besinler bu mamalarda bulunuyor. Özellikle geldiğimiz kış aylarında sokağınızdaki yavru köpekleri besleyip onların kışı atlatmasına yardımcı olabilirsiniz. 

Aynı şekilde kedilerimizi de unutmayalım lütfen kapınızın önüne koyacağınız 1 kap kedi maması sevimli dostlarımızı ve onların yavrularını kurtaracaktır. Eğer sağlıklı görünmüyorlarsa kedi vitaminleri sayfasından ihtiyaç duydukları vitaminleri tedarik edebilir mamalarına veya sularına karıştırabilirsiniz. 

Ülkemizin en büyük online pet shop platformu olan tcremix.org sitesinde sadece mamaları değil başta kedi ve köpekler olmak üzere bütün hayvanların ihtiyaç duyabilecekleri her türlü ürünü çok hızlı ve güvenilir bir şekilde satın alabilirsiniz. Eğer sokağınızdaki hayvanları besliyorsanız bunun fotoğrafını çekip gönderirseniz ciddi oranlarda indirim alabilirsiniz. 


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.