Şeker’de tebrik ziyaretleri devam ediyor

Kayseri Şeker’de 65. Pancar Alım Kampanyası’nın sona ermesi ile birlikte, Başkan Akay’a tebrik ve teşekkür ziyaretleri gelmeye devam ediyor.

Şeker’de tebrik ziyaretleri devam ediyor
05 Ocak 2020 Pazar 16:15

Son olarak Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, Bünyan Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özsolak, Bünyan Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Derviş İşlenmiş, Bünyan Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ünal Türkcan, Büyük Birlik Partisi Bünyan İlçe Başkanı Mahir Şanlı, Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Çavdar, Mahmut Atik, Ramazan Öztürk ve çok sayıda çiftçi ile mahalle muhtarı, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay’ı ziyaret ederek, 65. Pancar Alım Kampanyası’nın başarılı bir şekilde sona ermesi ile pancar bedellerinin ödenmesinden dolayı tebrik ve teşekkürlerini sundular.

Ziyarette sıra ile söz alan çiftçiler, Kayseri Şeker’in son dönemde ortaya koyduğu başarılı gelişmelerden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, Başkan Akay’a çeşitli istek ve önerilerini ilettiler.

Programda konuşan Bünyan Ziraat Odası Başkanı Lütfü Özsolak, ilçe çiftçilerinin sorun, öneri ve isteklerini not ederek, sık sık Başkan Akay’a iletme şansı bulduklarını belirterek, kampanyanın başarılı ve sorunsuz bir şekilde tamamlanmasından dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti. Ziyaretin aynı zamanda bir istişare toplantısı haline dönüşmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Özsolak, Kayseri Şeker’in Hüseyin Akay yönetimi boyunca Sivil Toplum Kuruluşları ile ortaklaşa hareket ederek, çiftçiye birçok açıdan yardımcı olduğunu kaydetti.

Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun ise, Kayseri’nin ve Türkiye’nin bir değeri olan Kayseri Şeker’i ve Başkan Hüseyin Akay’ı ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Başkan Akay’ın Bünyanlı olmasının kendileri için ayrı bir gurur kaynağı olduğunu söyledi. Altun, sözlerine şöyle devam etti. “2007’li yıllardan günümüze kadar ulaşan sürece bir baktığımızda, bu konuda ne kadar haklı olduğumuzu görebilirsiniz. Kayseri Şeker yakın dönemde, Boğazlıyan’a ek olarak Turhal’ı da bünyesine katarak hızla ilerlemeye devam ediyor. Bizler Hüseyin Akay başkanım ile Bünyan için, Kayseri için neler yapabiliriz hususunda sık sık istişare ediyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde hem Bünyan’ı, hem de Kayseri Şeker’i daha ileriye taşımak için mücadele edeceğiz”

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, özellikle son dönemde Kayseri Şeker’in kota talebi konusundaki mücadelesinin altını çizdi. Bünyan’da yapılması planlanan yatırımlar ve kota sorunu ile ilgili de çiftçilere bilgiler veren Akay, “Bu yıl Kayseri Şeker, üretimde gerçekten çok üstün bir başarı sergiledi. Hastalıklara, kuraklığa ve zararlı böcek saldırılarına rağmen üretimde çok iyi bir performans ortaya konuldu. Bu performansın neticesinde Türkiye’deki 33 şeker fabrikası ve 15 şirket içerisinde C kotası üretebilecek tek şirket biz olduk” şeklinde konuştu.

(Haber: Ramazan Karakuş)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.