‘Moralimizi yüksek tutmaya devam ediyoruz’

Nursaçan, iş Dünyası olarak 2019 ve geçtiğimiz yıllarda hassas, zor ve sıkıntılı dönemler geçirmelerine rağmen morallerini yüksek tutmaya devam ettiklerini belirterek “Hedeflerin gerçekleşmesi, güven, istikrar ve ekonomik refahın sağlanması için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” dedi.

‘Moralimizi yüksek tutmaya devam ediyoruz’
24 Aralık 2019 Salı 11:21

Türkiye’nin  bu yıldan itibaren büyümeye yeniden başladığına dikkat çeken  OSB Başkanı Tahir Nursaçan, yatırım, ihracat ve istihdamla birlikte 2020 yılında yüzde 4/5 gibi pozitif bir büyümenin gerçekleşmesini tahmin ettiklerini belirterek şunları söyledi.

“Pek tabii olarak hükümet ve özel sektörün el ele vermesi, piyasanın canlı tutulması için nakit akışının hızlanmasına yönelik yeterli ve ciddi adımların atılması, faizlerde yeni düzenlemelere gidilerek, sanayici ve tüccarlarımıza moral ve motivasyon kazandırılması, Türk EXİMBANK ve Kredi Garanti Fonu imkanlarının yanında, devlet hibe, destek ve teşviklerinden daha da fazla yararlandırılması, işverenin rahatlaması ve istihdama daha fazla katkı sağlanması için istihdam teşvik programlarının genişletilmesi, üretim ekonomisine dayalı, verimli, sürdürülebilir, yapısal reformlara devam edilmesi, elektrik, doğalgaz ve hammadde gibi üretimde maliyeti doğrudan etkileyen kalemlerde hızlı önlem ve tedbirlerin alınması, bürokrasinin azaltılması, rekabet gücünün artırılması, piyasanın canlanması için KDV – ÖTV’nin sıfırlanması veya indirime gidilmesine yönelik güçlü ve kararlı adımların atılmasına devamı halinde, söz konusu hedefe ulaşılması mümkün olabilecektir. “

Genel anlamda bakıldığında, Türkiye’nin ihracatta da olumlu bir gelişme gösterdiğini, Kayseri ihracatının bu yıl 2.5 milyar dolar civarında gerçekleşeceğini kaydetti, şöyle konuştu.

“Ülke olarak; yüksek milli değerlere sahip olmak, ekonomik olarak kalkınma rampasına oturmak ve küreselleşen dünyada söz sahibi olmak en önemli hedefimiz olmalıdır. Herkesin kendi sorunlarına odaklandığı süreçleri yerinde ve zamanında değerlendirmeliyiz. Her fırsatta ifade ettiğimiz üzere, artık hep birlikte asıl gündem olan ekonomiye odaklanmalıyız.İş Dünyası olarak çok iyi biliyoruz ki; 2019 ve geçtiğimiz yıllarda hassas, zor ve sıkıntılı dönemler geçirmemize rağmen moralimizi yüksek tutmaya devam ediyoruz. Hedeflerin gerçekleşmesi, güven, istikrar ve ekonomik refahın sağlanması için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. “

(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.