Kayseri turizmi için havalı hizmet

Kayseri’yi her yönüyle turizm kenti yapma, turizmi çeşitlendirme çalışmaları kapsamında, Kapadokya’nın giriş kapılarından biri olan Soğanlı bölgesinde de balon turizmi başladı, Üç balonlu ilk uçuş sabahın erken saatlerinde yapıldı.

Kayseri turizmi için havalı hizmet
17 Kasım 2019 Pazar 14:26

İlk uçuşa, Vali Şehmus Günaydın’ın yanı sıraBüyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, milletvekili Taner Yıldız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke ve Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan da katıldı. Taner Yıldız, “Kayseri sadece sanayisi ve ticaretiyle değil turizmiyle de ülke sınırlarını taşan bir üne sahip olacaktır” dedi.

Sanayi ve ticaretin merkezi olan Kayseri’nin turizmin de merkezi olması için çalışmaları sürdürdüklerini belirten başkan Memduh Büyükkılıç’ta balon uçuşlarıyla turizm için en önemli çalışmalardan birisine imza atıldığını kaydetti.

Gastronomi çalıştayı yaptıklarını, Kültepe için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü, sağlık turizmini ön plana çıkarmaya çalıştıklarını hatırlatan Başkan Büyükkılıç, “Durmak yok Kayseri turizmini çeşitlendirmeye devam” derken Vali Şehmus Günaydın da “Kayseri için önemli bir girişim. Kayseri’mizin sahip olduğu turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için tüm imkanlarımızı seferber ettik” dedi.

Daha sonra balon turizmi resmen Kayseri’de de başladı ve ilk uçuşlar gerçekleşti. Sabahın erken saatlerinde üç balonun havalandığı ilk uçuşa Kayseri protokolü de katıldı. Soğanlı vadisinin eşsiz güzelliği ve güneşin doğuşu havalanan balonlardan izlendi.

(Haber:Samed Aydın Sun)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.