Kayseri milli otomobilin 38. üretimine talip

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bir törenle Gebze’de tanıtılan Türkiye’nin yerli otomobilinin her Türk’ü gururlandırdığını belirtti.

Kayseri milli otomobilin 38. üretimine talip
29 Aralık 2019 Pazar 15:29

Başkan Büyükkılıç, Türkiye’nin ne denli güçlü olduğunun göstergesi olan bu önemli yatırımın ülkemize ve milletimize hayırlı olması dileklerinde bulundu. Başkan Büyükkılıç, yerli otomobilin 38’inci üretimine de Kayseri olarak talip olduklarını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin 60 yıllık hasretinin sona erdiğini söyledi. Tanıtımı yapılan yerli otomobil TOGG ile Türkiye’nin gücünü tüm dünyaya gösterdiğini de vurgulayan Başkan Memduh Büyükkılıç, “Bu önemli yatırımı ülkemize kazandırdıkları için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

2022’de üretime başlayacak olan yerli otomobilimizin 38’inci üretimine talip olduklarını da belirten Büyükkılıç, bunun yanı sıra Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin araç parkını yerli otomobil ile büyütmeye de hazır olduklarını söyledi.

“60 yıllık rüya gerçek oluyor”

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu da  tanıtımı yapılan yerli otomobille ilgili yaptığı değerlendirmesinde, “60 yıllık rüya gerçeği dönüşüyor” dedi.

Çopuroğlu, atılan bu büyük adımı büyük bir sevinçle karşıladıklarını ve gurur duyduklarını dile getirerek; “Rüya gerçeğe dönüşüyor. Tanıtımı gerçekleştirilen Yerli ve Milli Türkiye’nin Otomobili ülkemize hayırlı olsun. Emeği geçen herkese can-ı gönülden teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bu güne şahit olmak gurur verici”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy ise yerli otomobilin ülkemiz için önemli tarihi bir adım olduğunu söyleyerek, “Yıllardır bugünü bekledik. Bugün gelinen noktada atılan bu adımla birlikte yolumuzun açık olduğunu canı gönülden söyleyebilirim” dedi.

“Çalışmalarımızı hızlandıracağız”

Kayseri Genç Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gülsoy,  "Ülkemiz açısından tarihi bir günü geride bıraktık. Yüzde yüz Türk sermayesi ve Türk çalışanlarının gayreti, Cumhurbaşkanımızın da kararlı duruşu ile Türk mühendisleri tarafından yapılan yerli otomobil ülkemizde ve dünyada büyük ses getirdi. 60 yıllık bir hayali gerçekleştirmek geleceğe umutla bakmamızı sağladı. 2022 yılında yollarda olacak yerli otomobilimiz, Ülkemiz sanayi, ekonomi ve diğer alanlarda ne kadar ileriye gittiğimiz gözler önüne serdi. Ülkemizde bu kadar önemli ve umut veren gelişmeler yaşanırken, biz genç girişimcilerin ülke ekonomisine katkı sunacak, istihdam yaratacak ve dünyada ses getirecek projeleri hayata geçirmemiz gerekir. Kayseri Genç Girişimciler Derneği olarak ülkemizde savunma sanayi ve Ar-Ge konularda ciddi çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

(Haber: Samed Aydın SUN)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.