KAYPİDER Başkanı Özkan: Keşke bütün aşklar plastik gibi olsa

Kayseri Plastik İşletmeciler Derneği (KAYPİDER) Başkanı Yusuf Özkan, plastik sektörü üzerinde algı yaratılmaya çalışıldığını ifade ederek, “Plastiğin doğada yeri yok hayatımızda yeri çok. Plastik aşklar diye bir şey çıktı. Keşke  bütün aşklar ve evlilikler plastik gibi olsa. Çelik gibi diyoruz ama çeliği zorladığın zaman kırılır, ama plastik kırılmaz. Bu da aşklarda hoşgörüyü, muhabbeti sevgiyi oluşturur” dedi.

KAYPİDER Başkanı Özkan: Keşke bütün aşklar plastik gibi olsa
14 Aralık 2019 Cumartesi 17:53

Kayseri Plastik İşletmeciler Derneği (KAYPİDER) üyeleri  kentte bulunan bir restoranda bir araya geldi. Programda  konuşan Başkan Yusuf Özkan, plastiğin dünyada farklı sektörlerde kullandığına dikkat çekerek, “Plastiğin doğada yeri yok hayatımızda yeri çok” dedi.

‘PLASTİK HAYATIMIZIN HER ANINA DOKUNUYOR’

Plastik sektörünün  önemli bir konuma sahip olduğunu belirten Yusuf Özkan, “  10 milyon tonluk bir işlem hacmine ulaşarak, Avrupa’da 2’nci, dünyada 6’ıncı sıraya gelmiş durumdayız. Sektörümüz 5 milyar dolar doğrudan 14 milyar dolarda dolaylı olmak üzere önemli bir ihracat kalemini oluşturmaktadır.  Dünya genelinde üretilen ürünlerin yüzde 50’sinden fazlasını plastik malzemelerinde içinde olduğu ürünler oluşturuyor.  Bu denli büyük bir sektörü sadece bir poşetten ibaret görmemek gerekiyor. Plastik vazgeçilmezi bir unsudur. Hayatımızın her anına dokunuyor. Her anında plastiğe ihtiyacımız var. Popülist söylemler sektörümüzden bir şey götürmeyeceği gibi insan sağlığına ve çevreye bir şey katmayacaktır” ifadelerini kullandı.

‘KEŞKE  BÜTÜN AŞKLAR PLASTİK GİBİ OLSA’

Son yıllarda plastik sektörü üzerinde algı oluşturulmaya çalışıldığını da öne süren Başkan Özkan, “Plastik aşklar diye bir şey çıktı. Aslında  bu plastiğe olumsuz bir algı oluşturmak adına yapıldı. Ama, keşke  bütün aşklar ve evlilikler plastik gibi olsa. Çelik gibi diyoruz ama çeliği zorladığın zaman kırılır, ama plastik kırılmaz, esner ve yumuşak bir malzemedir. O da aşklarda hoşgörüyü, muhabbeti sevgiyi oluşturur. Bundan dolayı keşke evlilikler ve aşklar da plastik gibi olsa anlayışla ve hoşgörüyle aşklar devam etse. Plastik iyi niyetle kullanıldığı zaman, sağlık, konfor ve güvenlik getirir. Art niyetli kullanıldığı zaman ise plastik bomba haline gelebiliyor ” şeklinde konuştu.

‘STATİK ELEKTRİKLENME TOPRAKLA TEMAS OLMAMASINDAN DOLAYI OLUYOR’

Çocuk parklarında yaşanan statik elektriklenme konusunda da açıklamalarda bulunan Yusuf Özkan, “Çocuk parklarının statik elektrik oluşturduğu söyleniyor. Bu durum parklardaki plastik malzemelerden ziyade, parklarda bulunan alt zeminlerin çocuklara zarar gelmesin diye tartan bir zeminle kaplanmasından dolayı kaynaklanıyor. Aslında, aileler çocukların parklarda üstlerinin kirlenmemesi için bu uygulamayı istiyorlar. Zeminin plastik olması çocuğun toprakla temasını engelliyor. Bu da statik elektriklenmeye neden oluyor. Sorun var diye parklarda  plastiği yasaklayıp, demir kaydıraklar  yapmak çocuklar için daha tehlikelidir. Alt zeminin kaldırıp, toprak zeminle entegre şekilde yaptığımız  zaman bu sorun ortadan kalkacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Haber-Foto: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.