Kadın Çiftçiler Kayseri Şeker’de

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay’ı ziyaret eden kadın çiftçiler, kendilerinin desteklenmesinden dolayı teşekkür ettiler.

Kadın Çiftçiler Kayseri Şeker’de
06 Ocak 2020 Pazartesi 15:55

Sarıoğlan İlçesi’nden gelen kadın çiftçiler, son 9 yıllık dönemde kadın çiftçilerin gelişimine ve temsiline yönelik çok büyük çalışmalara şahit olduklarını, gelecek dönemlerde kadın çiftçilerin Türkiye’de, Kayseri Şeker önderliğinde çok daha fazla gündeme geleceğine inandıklarını söyledi.

Kayseri Şeker Genel Müdürü Osman Canıtez, Ziraatten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kazım Duygulu ve İç Denetim Başkanı Selcen Erişen’in de hazır bulunduğu ziyarette, kadın çiftçiler adına konuşan Abide Başer, şunları söyledi.

“Sizler Kayseri Şeker Fabrikası ile Türkiye’de örnek kooperatifçilik modelini sağladınız, kadın çiftçilere sağladığınız pozitif ayrımcılık sayesinde bizlerin ufkunu açarak, aile gelirine katkıda bulunmamıza yardımcı oldunuz. İleriki dönemlerde desteklerinizin artarak devam edeceğine inancımız tamdır. Kooperatifimizin gelişmesi ve çiftçiliğin artmasında sağladığınız başarınız, azımsanamayacak kadar çok.”

Yakalanan başarıda kadın çiftçilerin emeğinin tartışılmaz olduğuna dikkat çeken Hüseyin Akay’da “Biz Kayseri Şeker olarak büyük bir aileyiz.  Başarımızda, kadın çiftçilerimizin çok önemli bir role sahip olduklarını görüyor ve biliyoruz. İşte bu ilgiye ve desteğe de layık olabilmek için de büyük gayret gösteriyoruz. Çok şükür Cenabı Allah, bu gayretlerimizi görüyor ve bereketlendiriyor. Bizler, Türkiye’de herkesten farklı uygulamaları yapan yegâne kuruluş olarak, bunu devam ettiriyoruz. Allah bu şirkete zeval vermesin, güç ve kuvvet versin. İnşallah biz bu ortak enerji ve akıl ile daha fazla çalışalım, bu sayede ailemiz daha fazla güçlensin. Sizlerin, hem çalışmalarınız hem de dualarınız ile bizlere destek olacağına olan inancımız tamdır. Bizler de inşallah bunların bereketi ile çok daha büyük başarılara imza atacağız” dedi.

(Haber: Ramazan Karakuş)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.