İŞKUR 23 bin 931 kişiyi işe yerleştirdi

İŞKUR Kayseri İl Müdürvekili Ayşe Ak, ’İş Kulübü Platformu ile Yabancıların İş Gücü Piyasasına Erişimi’ programında yaptığı konuşmada; "Ocak 2019’dan bu tarihe kadar 112 bin başvuru gerçekleşmiş, 23 bin 931 kişi de kurumumuz aracılığıyla işe yerleşmiştir" dedi.

İŞKUR 23 bin 931 kişiyi işe yerleştirdi
11 Aralık 2019 Çarşamba 16:58

Geçim kaynağı geliştirme programı; iş gücü piyasasına ve geçim kaynaklarına erişim imkanını güçlendirmek amacıyla mesleki kapasitelerinin geliştirilerek istihdam edilebilirliklerini artırmayı, girişimciliklerini geliştirmeyi ve böylelikle ekonomik bağımsızlıklarını sağlamayı amaçlamaktadır. Ülkemizde bulunan yabancı iş gücü piyasasına erişimi kolaylaştırmayı sağlamaktır.

Bu amaçla İŞKUR İş Kulübü ile Türk Kızılay Toplum Merkezi işbirliği ile toplantı gerçekleştirildi. Kentte bulunan bir otelde düzenlenen toplantının açılışında konuşan İŞKUR İl Müdürvekili Ayşe Ak, 2019 yılının Ocak ayından bu yana 23 bin 931 kişiyi işe yerleştirdiklerini kaydederek; "İstihdamın korunması, geliştirilmesi görevini üstlenen İŞKUR, iş arayanla işvereni doğru eşleştirmeyle buluşturan tek kurumdur. Ocak 2019’dan bu tarihe kadar 112 bin başvuru gerçekleşmiş, 23 bin 931 kişi de kurumumuz aracılığıyla işe yerleşmiştir. Mezuniyet sonrası deneyimsiz olanlara tecrübe kazandırmak, mesleğinde daha nitelikli hale gelmek amaçlı ‘Aktif İşgücü’ programlarımızla istihdamın artırılmasına katkı sağlamaktayız. Yine 11 ayda 3 bin 400 kişi işbaşı eğitim programından, bin 971 kişi Meslek Eğitim Kursu’ndan, bin 324 kişi de Girişimcilik Eğitim Programı’ndan faydalanmıştır. Kurumumuzun en önemli nitelikli hizmetlerinden biri de iş ve meslek danışmanlığı faaliyetleridir. İş arayanlara bireysel danışmanlık ve işe yerleştirme, iş verenlere talep ettikleri elemanı temin etme ve teşvikler hakkında bilgilendirme, öğrencilere mesleki rehberlik, dalan dal seçimi ve kariyer günü etkinlikleri bünyesinde 8 bin 107 işyeri ziyareti, bin 81 okul ziyareti gerçekleştirilmiştir." dedi.

Ak’ın konuşmasının ardından Türk Kızılay’ı Toplum Merkezi Yöneticisi Ali Orhan, katılımcılara program hakkında bilgiler verdi.  İHA


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.