İş dünyası KDV indiriminden memnun

Kayseri’de iş dünyasının yetkilileri  mobilyada KDV'nin yüzde 18’den 8’e indirilmesini memnuniyetle karşıladı.

İş dünyası KDV indiriminden memnun
02 Ocak 2020 Perşembe 17:46

Kayseri Sanayi Odası, Kayseri Ticaret Odası ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi tarafından yapılan açıklamada söz konusu KDV indiriminin piyasada hareketliğe yol açacağının altı çizildi.

Büyüksimitci:İhracata ve istihdama olumlu yansıyacak

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, indirimin piyasalara olumlu yansıyacağını belirterek; “Daha önce yapılan KDV indirimleri sektöre oldukça hareketlilik katmış, satışlara yüzde 30 oranında artı katkı sağlamıştı. Bu indirimin sektördeki daralmayı telafi edeceği gibi hem ihracata hem de istihdama katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

Gülsoy: “Yapılan indirimin etkisi, sektörlerle sınırlı kalmayacak

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy ise bu kararın piyasaya canlılık getireceğine inandıklarını ifade etti.

 Gülsoy, “Bilindiği üzere, iş dünyasının yeni dönemde ivedi olarak beklediği haberlerden biri, KDV’deki indirimler konusu idi. Mobilya konusunda KDV’deki yüksek oran, sektörün büyümesini engellediği gibi kayıt dışılığa da yol açmaktadır. Sektörün en büyük sorunlarından biri olan kayıt dışılığı, KDV’de yaşanan bu indirimlerin engelleyeceğine inanıyorum.” Dedi.

Nursaçan:

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan da İş dünyası olarak, ülkemizin hassas dönemlerden geçtiğine vurgu yaparak; “Her zamankinden daha çok yatırım, üretim, istihdam ve ihracat gibi konularda çaba ve gayret gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Beklentimiz, piyasanın canlanması, işverenin rahatlaması, istihdama ve ihracata katkı sağlaması bakımından, ekonomiye hareket imkanı sağlayan,  moral ve motivasyon kazandıran bu tür uygulamaların, diğer sektörlerimizi de kapsayacak hale getirilmesidir.” şeklinde konuştu.

(Haber: Ramazan KARAKUŞ)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.