Erciyes Anadolu Holding, 2020 ilk çeyreğindede büyüdü

Erciyes Anadolu Holding, 2020 ilk çeyreğindede büyüdü
12 Haziran 2020 Cuma 17:58

ERCİYES ANADOLU HOLDİNGİN 2019 İLK ÇEYREĞİNDE 2.847 MİLYON TL OLAN CİROSU % 6,5’LİK ARTIŞLA 2020 İLK ÇEYREĞİNDE 3.033 MİLYON TL’YE YÜKSELDİ.

FİNANSAL SONUÇLARI DEĞERLENDİREN TMSF BAŞKANI MUHİDDİN GÜLAL; ‘KORONAVİRÜS DOLAYISI İLE ZORLU BİR PANDEMİ SÜRECİNDEN GEÇMİŞ OLMAMIZA RAĞMEN HEDEFLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİREREK ULAŞTIĞIMIZ FİNANSAL BÜYÜME VE KARLILIKLA, ÜLKEMİZE DEĞER KATMAYA DEVAM EDİYORUZ’ DEDİ.

Kayseri'de gerçekleştirilen basın toplantısında fınansal sonuçları değerlendiren TMSF Başkanı Muhiddin Gülal; 'Koronavirüs dolayısı ile zorlu bir pandemi sürecinden geçmiş olmamıza rağmen hedeflerimizi gerçekleştirerek ulaştığımızfınansal büyüme ve karlılıkla, ülkemize değer katmaya devam ediyoruz. Erciyes Anadolu Holding in 2019 yılı 1. Çeyrekte 2.847 Milyon TL olan cirosu % 6,5'lik artışla 2020 yılı 1. Çeyreğinde 3.033 Milyon TL’ye yükseldi’ dedi.

Erciyes Anadolu Holding'de gerçekleştirilen  basın toplantısında, TMSF bünyesinde 797 şirket bulunduğunu, bunların  değerinin 26.1 milyar, aktif büyüklüklüklerinin 61 milyar Tl, çalışan sayısının da 40 bin 686 olduğuna dikkat çeken Gülal, bu şirketler içinde Erciyes Anadolu Holding'le birlikte 13 şirketin  enbüyükleri olduğunu tekrarladı. Gülal, bu şirketlere fetö şirketleri olarak değil, milletin emaneti şirketler olarak baktıklarının altını çizdi ' Erciyes Anadolu Holdingin  mağaza sayısı 16 artarak bin 5050'e, çalışan sayısı 142 artarak 12 bin 292'ye 2020 ilk çeyrek cirosu 90 milyon dolar, geçen yıl 408 milyondur. Bu yılın ilk çeyreğinde  ödediği vergi 195 milyon, Rüzgar. Güneş ve ar ge yatırımları 108.2 milyondur. Bankalarda 260 milyon dolar mevduatı mevcuttur. Bu yılı 2019'da hedeflediğimiz rakamlarla tamamlayacağımıza inanıyorum. Bize emanet bu şirketlerin yargı süreci tamamlananlarısatacağız. Türkiye bir hukuk devletidir. Yıl sonuna kadar  Yargıtayın onaylaması halinde  Erciyes Anadolu Holding bünyesinde bulunan 13 şirketi satışa çıkartabiliriz. Bazen mahkemelerden  bizde olan şirketlerin iadesi de çıkabiliyor. Şu ana kadar kesinleşen bir karar yok. Koza altın gibi  bünyemizde 5 tesisimiz var. 2019'da Kayseri'deki Koza altında 11 ton rekor altın elde ettik.  Bunun değeri 9,7 milyar Tl. Yüzde 9,78 büyüdü. Halen burada 2 bin 438 kişi çalışıyor.  Bünyemizdeki şirketlerle yılda 38 ton altın elde ediyoruz' diye konuştu.

Holding in 2020 ilk çeyreğinde gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Üyesi ve Ceo Dr. Alpaslan Baki Ertekin “Mart ayından itibaren etkisini yoğun olarak hissettiğimiz pandemi sürecinde disiplinli yönetim anlayışımız ve ülkemize duyduğumuz güvenle başarılı sonuçlara ulaştık. Üretim, dağıtım ve satış konularında farklı senaryo ve stratejiler oluşturduk. Her zaman ifade ettiğim gibi bizim en değerli varlığımız çalışanlarımızdır. Bu yüzden öncelikle onların sağlık ve iş hayatlarını güvence altına alacağımız projelere öncelik verdik. Bu dönemde grubumuzdan hiçbir çalışma arkadaşımızı işten çıkarmama kararımızı ciddiyetle uyguladık' dedi.

Koronavirüs sürecindeki çalışmalara da değinen Ertekin ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyasına fınansal katılımımızın yanında grup olarak sahip olduğumuz tüm bilgi, beceri ve üretim gücümüzle devletimizin başlattığı mücadeleye katıldık. Ülkemize duyduğumuz sevgi ve bağlılıkla Holding ve tüm şirketlerimiz adeta birbiriyle yarıştı. Doqu Home markamız kamu kuruluşları için maske üretimi yaparken, Bellona Mobilya düzenli önlük ve maske üretiminin yanında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Kayseri Şehir Hastanemiz için Biyolojik Numune Alma Kabinleri hazırladı Boyteks Tekstil yüksek teknoloji ile üretilen ve dünyada bir ilk olan Boyteks Antiviral kumaşın uluslararası test ve ISO 18184 (Determination of Antiviral Activity of Textile Products) onayının ardından üretime başladı. Her dönem olduğu gibi bu dönemde de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek ve ülkemize katma değer sağlamak için çalışmaya, üretmeye ve istihdama devam ediyoruz.’

Ertekin bir soru üzerine, ürettikleri ve patentini aldıkları antiviral maskeler hakkında geniş bilgide verdi.(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.