Ekonomi toplantılarında Turizm konuşuldu

'Kapadokya Ekonomi Toplantıları'nda, sektör temsilcileri ve konunun uzmanlarının katılımıyla Kapadokya Turizmi temasıyla Kapadokya Üniversitesinde düzenlendi.

Ekonomi toplantılarında Turizm konuşuldu
25 Kasım 2019 Pazartesi 15:38

“Kapadokya Turizminde Pazar ve Ürün çeşitlendirmesi: Mevcut Durum, Sorunların Tespiti ve Çözüm Önerileri” başlığıyla Mustafapaşa Yerleşkesinde yer alan Oktay Sinanoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Vali İlhami Aktaş, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol, turizmciler, akademisyenler ve üniversite öğrencileri katıldı.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar’ın açılış konuşmasından sonra ilk oturumun ilk konuşmacısı olarak kürsüye gelen Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa “Artık turizmden daha nitelikli gelir elde edebilmek ve sürdürülebilir olmasını sağlayabilmek için ürün çeşitlendirmesi şart. Bunun için de insan faktörü çok önemli çünkü her şeyin başı insan. Dolayısıyla insan gücü olmadan, nitelikli insan kaynağı olmadan hiçbir şey olmuyor. Nitelikli iş gücü dendiğinde müşteri memnuniyeti, sadakati ve karlılık gündeme geliyor. Yani müşteriyi memnun eden, müşteri sadakatini sağlayan ve neticede de karlılığa götüren iş gücü anlamına geliyor” şeklinde giriş yaptıktan sonra “Kapadokya’da Turistik Ürün Çeşitlendirmesinde Nitelikli İşgücü İhtiyacı” başlıklı sunumunu yaptı.

Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’dan sonra Ürgüp Proper Travel Yetkilisi Murat Özgüç “Son Çeyrek Yüzyılda Kapadokya’da Geliştirilen Yeni Turistik Ürünler ve İktisadi Etkileri” konusuyla ilgili gözlem ve bilgilerini katılımcılarla paylaşırken, Helios Transfer &Shuttle yetkilisi Aysel Atak ise “Kapadokya’da Ürün Çeşitlendirmesi Bağlamında Sektör Paydaşlarının ve Meslek Örgütlerinin Sorumlulukları” Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Yılmaz 7174 Sayılı Kapadokya Alanı Hakkında Kanun ile ilgili konuşurken, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilgehan Gülcan “Türk Turizminin 2023 Yol Haritası Işığında Kapadokya İçin Politika Önerileri”, Museum Hotel yetkilisi Tolga Tosun ise “Turizm Talebinde Değişmeler ve Kapadokya’nın Ürün Geliştirme Potansiyeli” ni anlattı.

(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.