Ekmeklik buğday yeni çeşit deneme ekimi yapıldı

Tarım Bakanlığı tarafından yapılan Proje kapsamında Bünyan’da ekmeklik buğday yeni çeşit deneme ekimi gerçekleştirildi.

Ekmeklik buğday yeni çeşit deneme ekimi yapıldı
15 Kasım 2019 Cuma 14:17

Proje ile ilgili bilgi veren İl Müdürü Mustafa Şahin, “araştırma enstitülerinden ve araştırıcı kuruluşlardan il müdürlüğüne gönderilen altı çeşit ekmeklik buğday, iki çeşit tritikale ve ayrıca bahri dağdaş uluslararası tarımsal araştırma enstitüsü tarafından gönderilen iki çeşit ekmeklik buğday, bir çeşit arpa ve bir çeşit yulaf ekimi bünyan ilçemiz genelinde yapılmıştır. İlçe genelinde makarnalık buğday ekilişleri ağırlıkta olup, yapılan bu projelerle ekmeklik buğday ekilişlerinde yaşanan düşüklüğün yeni çeşit denemeleri yapılarak biraz daha önüne geçilmesi hedeflenmektedir” dedi.

İlçelere yem bitkileri tohumu dağıtıldı

Hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin kaba yem açığının giderilmesi ve nadas alanlarının daraltılmasına yönelik olarak, Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, İncesu, Kocasinan, Melikgazi, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Talas, Tomarza, Yahyalı İlçelerine tohum bedelinin %75'i İl Müdürlüğü,  %25'i ise çiftçi tarafından karşılandığı bölgeye uygun daha önce ekilişi yapılmış ve denenmiş verimli çeşitler olan Macar Fiği ve Yem Bezelyesi (Özkaynak ve Assas) tohumu dağıtımı yapıldı.

İl Müdürü Mustafa Şahin "İlimiz genelinde yetiştiriciliğinin yapılması amacıyla, 200 çiftçimize toplamda 2500 da alanda, 20 ton Macar Fiği ve 6 ton Yem Bezelyesi olmak üzere toplam 26 ton yem bitkisi tohumu dağıtımı yapılmıştır. Tohumların en az %25'i anıza ekim mibzeri ile doğrudan toprağa düşürülmesi amaçlanmıştır. Bu yolla zamandan, yakıttan, işçilikten tasarruf sağlanmış ayrıca nadas alanları da değerlendirilmiş olacaktır” diye konuştu..

(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.