Çolakbayrakdar: Aile ekonomisine ve istihdama katkı sağlıyoruz

Kocasinan Belediyesi, kurumlar arası işbirliğiyle kadınların daha donanımlı ve meslek sahibi olabilmeleri için mesleki eğitim kurslarına ev sahipliği yapıyor. Bu kapsamda kadınlara yönelik açılan kursları ziyaret eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Akademi çatısı altında açılan kurslarla hem kadın istihdamı oluşturmayı hem de yeni bir sektörle ekonomiye kazanç sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Çolakbayrakdar:  Aile ekonomisine ve istihdama katkı sağlıyoruz
27 Kasım 2019 Çarşamba 15:08

Kocasinan Belediyesi, Türkiye İş kurumu (İŞKUR), Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kocasinan Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde mesleki eğitim kursları kapsamında Kocasinan Akademi Ziya Gökalp Tesis’inde ‘Tığ Örücülüğü ile Geleneksel El Nakışları’ kursu açıldı. Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk, İŞKUR Kayseri Şube Müdürü Osman Yıldırım ve Kocasinan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ziya Kılıç ile birlikte kursları ziyaret eden Başkan Çolakbayrakdar, kursiyerlerle keyifli sohbetlere imza attı. Onlarla yakından ilgilenip, el emeği göz nuru ürünleri inceleyen Başkan Çolakbayrakdar, “Burada, kamu kurum ve kuruluşların bir araya geldiği zaman ortaya çıkan neticeyi görüyoruz. Kamunun her kurumu vatandaşlarımıza hizmet vermek ve onların hayatlarını kolaylaştırmak için varlar. Burada olduğu gibi işbirliği içerisinde güzel hizmetlerin sayısını artırmaya devam edeceğiz. Diğer taraftan da muhtarımızın gayreti neticesinde bu güzel hizmet ortaya çıkmış. Böylelikle Kocasinan Halk Eğitimi ve İŞKUR ile birlikte Kocasinan Akademi’de eğitim almış olan hanım kardeşlerimiz, iş sahibi olmuş olacaklar. ”diye konuştu.

Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk ise desteklerinden dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür ederek, tesiste hanımların verimli vakit geçirdiklerini belirtti.

Kocasinan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ziya Kılıç ve İŞKUR Kayseri Şube Müdürü Osman Yıldırım da kursiyerlere böyle nezih ve güzel tesis imkanı sunan Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

(Haber: Davut GÜLEÇ)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.