“Çiftçinin yüzünün güldüğünü görmek çok güzel”

Bu yıl ki çiftçi eğitim programlarını ilk olarak Turhal ve bölgelerinde başlatan Kayseri Şeker’in, Turhal Şeker Fabrikası’nda düzenlediği eğitim seminerine, Ak Parti Tokat Milletvekilleri Yusuf Beyazıt ve Mustafa Arslan’ın, Turhal Şeker’in yakaladığı başarı ile ilgili söylediği sözler damga vurdu.

“Çiftçinin yüzünün güldüğünü görmek çok güzel”
18 Şubat 2020 Salı 14:35

Çiftçi eğitim, değerlendirme ve istişare toplantılarının Turhal Şeker Fabrikası’nda düzenlenen toplantısında, konuşan Ak Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Turhal Şeker’in özelleştirmenin yüz akı olduğunu belirterek, “Turhal Şeker gerçekten de özelleştirmenin yüz akıdır. Çiftçimizin yüzü güldüğü için bizim de yüzümüz gülüyor. Gelecekten de çok ümitliyiz. Gelecek günlerde çiftçimiz daha çok para kazanacak, Tokat’a daha çok katma değer sağlayacak. Sadece bu yıl yaptığımız, Devlet Su İşleri yatırımı olan sulama, baraj, gölet, taşkın koruma ve benzeri ilave çalışmalardan 500 milyon liralık yatırım aldık. İnşallah bunların ihalelerini de peyderpey gerçekleştireceğiz, tesisleri hep birlikte açacağız ve ekmeğimizi hep birlikte büyüteceğiz” şeklinde konuştu.

Ak Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt ise Başkan Hüseyin Akay’ın Turhal Şeker’i alarak adeta bir destan yazdığını belirterek, Türkiye’deki tüm şeker fabrikalarının kapanması söz konusu olsa bile, Turhal Şeker’in kapanmasının mümkün olmayacağını söyledi.

Konuşmasında Milletvekillerine teşekkür eden Başkan Akay da Turhal çiftçilerine ve sorunlarına yakınlık gösteren Milletvekillerin, kota konusunda yakın zamanda önemli bir kazanım elde edeceklerine inandıklarını belirterek, “Biz zaten Turhallıyız, Turhal ile de gurur duyuyoruz. Turhal’ı Türkiye’nin yüz akı yapmak için büyük çaba gösteriyoruz. Hep birlikte de bunun mücadelesini veriyoruz. Bugünkü bu tablo da zaten bunun en güzel göstergesidir.” şeklinde konuştu.

(Haber: Ramazan KARAKUŞ)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.