Büyüksimitci: Deprem bölgelerindeki yatırım iç bölgelere kaydırılmalı

KAYSERİ Sanayi Odası (KAYSO) Kasım ayı meclis toplantısında konuşan KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, sanayi yatırımlarında önemli sayılan kalemlerin deprem bölgelerinde olmasının riskli olduğunu söyleyerek, “Büyükşehirlere ve özellikle Marmara havzasına çok yüklendik. Tüm yatırımları Marmara havzasına yaptık. Şehir milliyetçiliği yapmıyorum. Ama, bu şekilde yatırımları hala oraya yapmaya devam edersek, Allah korusun başımıza iş alırız. Yeni bir Marmara havzası oluşturmak zorundayız” dedi.

Büyüksimitci: Deprem bölgelerindeki yatırım iç bölgelere kaydırılmalı
30 Kasım 2019 Cumartesi 09:51

KAYSO Kasım  ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. KAYSO toplantı salonunda gerçekleştirilen programa, Vali Şehmus Günaydın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyesi ve KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, KAYSO meclis üyeleri, meslek komitesi ve disiplin kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının bu ayki konuğu olan Vali Şehmus Günaydın, daha önce sanayicilerle bir araya geldiğini ve sorunlarının çözümü için telefon numarasını verdiğini belirterek, “Sanayicimizin her zaman yanındayız. Takım oyunuyla hareket ettiğimiz zaman yaşadığımız sıkıntıların üstesinden çok rahatlıkla gelebiliriz. Son zamanlarda artan ihracat rakamları bizi sevindiriyor. Her sektörde şehrimizi canlandırmalıyız” dedi.

‘YENİ BİR MARMARA HAVZASI YARATMALIYIZ’

Ülkede yatırımların büyük bir kısmının deprem bölgelerinde olmasını eleştiren  KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci ise, “Ülkemizde politika değişikliğine ihtiyaç var. İstanbul, Bursa ve Ege sallanıyor. Birinci depren kuşağında yer alan bir ülkeyiz. Büyükşehirlere ve özellikle Marmara havzasına çok yüklendik. Tüm yatırımları Marmara havzasına yaptık. Hala da yapmaya devam ediyoruz. Yeni bir havzaya ihtiyaç var. Aksaray, Konya ve Kayseri civarına yatırımları kaydırmak lazım. Şehir milliyetçiliği yapmıyorum. Ama, bu şekilde yatırımları hala oraya yapmaya devam edersek, Allah korusun başımıza iş alırız. Orta Anadolu havzası yeni oluşturulacak yatırım havzası için en iyi potansiyele sahip. Yeni bir Marmara havzası oluşturmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

‘YARGIDA İŞVEREN İŞÇİ DAVALARINDA ADALETSİZLİK VAR’

İşverenlere yargıda haksızlık yapıldığını da öne süren Başkan Büyüksimitci, “Yapılan istatistiklere göre, işçi ve işveren arasındaki davalarda büyük bir eşitsizlik olduğunu görüyoruz. Davaların yüzde 99.2’sinde yargı tarafından işveren haksız bulundu. Bu durum yargının güçsüzü korumasından kaynaklanıyor. Adaletli olunmalı” dedi.

‘ÜRETİM ÖNEMLİ’

Üretiminin önemine de vurgu yapan Mehmet Büyüksimitci, “Turist gelmediğinde yaptığınız yatırımlar işlemez hale geliyor. Ama, Almanya örneğinde olduğu gibi üretime dayalı bir yatırım anlayışınız olursa sıkıntı yaşamazsınız. Bugün biz sınır harekatları yapıyorsak, bu üretimde güçlü olmamızdan kaynaklanıyor. Hizmet önemli ama, üretim hepsinden önemli” diye konuştu.

Toplantı, Büyüksimitci'nin ilk 10 aylık ihracaat rakamlarını belirtmesinin ve Vali Günaydın’a  günün anısına kilim hediye edilmesinin ardından sona erdi.

Haber-Foto: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.