Black Friday Kargo Şirketini Çökertti!!!

Alışveriş çılgınlığı Kara Cuma (Black Friday) e-ticaret ve perakende de büyük bir yoğunluk yarattı. Çok sayıda e-ticaret platformu ve marka büyük indirimleri yapmak için 29 Kasım Cuma tarihini beklemezken indirimleri bir hafta öncesinden başlattı.

Black Friday Kargo Şirketini Çökertti!!!
29 Kasım 2019 Cuma 11:55

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da kampanyalara yoğun bir ilgilinin olduğunu söyleyen Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, “İnsanlar kasım ayı boyunca yapacağı alışverişi 2-3 güne sığdırmaya çalıştı. e-ticaret siteleri aynı anda binlerce sipariş alıyor. Firmalar hazırlık yapmasına rağmen yoğunluktan dolayı ürün paketleyip teslimat yapamıyor. Kargo sitemi çöktü. Siparişler teslim edilemiyor” dedi.

Alışveriş kampanyalarından dolayı tüm tüketimin 2 güne sıkışmasının kendilerini tehdit ettiğini belirten Öncel, “11 Kasım Bekarlar Günü indirimleri ve Kara Cuma kampanyası ekosistemi kötü etkiledi. Biz alışverişin sürekli olmasından yanayız. İndirim kampanyalarının bir düzene girmesi gerekiyor. Sürekli indirim kampanyaları da olumsuz sonuç oluşturuyor. Önümüzdeki sene bu indirimler aynı şekilde yapılmayacak. Sistemin işleyişini bozmayacak bir yapı oluşturmalıyız” şeklinde konuştu. Öncel, bugün ve hafta sonu 5 milyar liralık kartlı alışverişin, 1 milyar liralık da nakit alışverişin gerçekleşmesini beklediklerini dile getirdi.

Kargo şirketlerinin bu dönemde işlerinin artması ise teslim süreçlerinde çeşitli sorunlar yaşanmaya başladı.  Bu sorunlara dair ise önemli bir e-mağaza firması bu konuda müşterilerine uyarıda bulundu. Sözcü'de yer alan haberin detayına göre; şirketten gönderilen ve sosyal medyada hızla yayılan mesajda “xxx kargoda yaşanan operasyonel sorunlar ve kapasite problemleri nedeniyle bugün itibarıyla gönderilerinizi şubeye teslim etmekte sorun yaşayabileceğinizi öngörüyoruz” uyarısı yer aldı.  Ünlü e-mağaza söz konusu mesajında ayrıca müşterilerine çeşitli kargo firmaları ile çalışmaları için öneride bulundu.  Black Friday Efsane Cuma indirimleri kapsamında internetten alışveriş yapan vatandaşların birçoğu kargo konusunda sorun yaşadı. Öyle ki vatandaşlar yaşadıkları sorunları kargo firmalarının kurumsal sosyal medya hesaplarını etiketleyerek sosyal medya ağlarında dile getirdiler. 

 


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.