Başkan Büyüksimitci: Kıdem tazminatında uyanık olunmalı

KAYSERİ Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitci, işçi ve işveren arasında süren davalarda sanayicinin küstürülmeye çalışıldığını ileri sürerek, “Kıdem tazminatı konusunda mahkemelerimizin uyanık olması lazım. Kıdem tazminatı konusu bu ülke için çok önemli. Sanayiciyi küstürürseniz bu ülke gelişmez. Biz işçi düşmanı değiliz” dedi.

Başkan Büyüksimitci: Kıdem tazminatında uyanık olunmalı
25 Ocak 2020 Cumartesi 09:04

KAYSO toplantı salonunda gerçekleştirilen  Ocak ayı meclis toplantısına, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyesi ve KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, KAYSO meclis üyeleri, meslek komitesi ve disiplin kurulu üyeleri katıldı. Açılış konuşmasını yapan meclis Başkanı Abidin Özkaya, “Yüksek  vergi insanları her zaman kayıt dışına itiyor. Dünyanın hiçbir yerinde vergi oranının  artırılarak tahsilatının arttığı görülmemiştir. Kurumlar vergisi oranının azaltılması lazım” dedi.

2019’un zor bir yıl olduğunu söyleyen KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci ise, “Her şeye rağmen yeni yıla yeni umutlarla girdik. Mobilyada KDV’nin düşürülmesi, kayıt dışı çalışan firmaların kayıt altına alınmasını zorlayacaktır. Bu durumun Kayseri’de ki mobilya firmalarımıza da pozitif etkisi olacağı inancındayım. Aynı zamanda da enflasyona katkı sağlayacaktır” dedi.

‘GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Sanayicinin zor durumda olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Büyüksimitci, “Kendimiz için çalışmıyoruz, ülkemiz için çalışıyoruz. Güçlü Türkiye için, tüm enerjimizi sanayi üzerine kurmalıyız. Sanayisi çok gelişmiş, yüksek katma değer üreten ülkeler var. Bizim de sanayi alanın da bu şekilde yatırımlar yapmamız ve sanayiciyi desteklememiz lazım. Büyümenin sağlıklı bir şekilde ve sürdürebilir olması çok önemli. Alt yapısı tam, sanayi alanında büyüme bu işe destek verecektir. Büyümedeki her 1 puanlık artış 110 bin kişiye yeni bir iş olanağı demek. Hep birlikte ülkemizin büyüme rakamlarını yükseltmek için çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

‘İŞÇİ VE İŞVEREN DAVALARINA ÇÖZÜM BULUNMALI’

  Kıdem tazminatı başta olmak üzere işçi ve işveren arasındaki davalarda adaletsizlik olduğunu da ileri süren Büyüksimitci, “Sanayici ve işadamlarımız kimsenin hakkını vermemezlik yapmaz. Ben bu işe kefilim. Kıdem tazminatı konusunda mahkemelerimizin uyanık olması lazım. Kıdem tazminatı konusu bu ülke için çok önemli. Sanayiciyi küstürürseniz bu ülke gelişmez. Biz işçi düşmanı değiliz. İşe Başlatıp, emekli ettiğimiz kişilerle övünen biriyim. Çalışan, iş yerini sahiplenen, işine aşık adamı işveren sırtında taşır. İşçi-işveren çatışması yaratmaya fırsat verilmemeli. Sanayiciyi küstürmeyin” şeklinde konuştu.

KAYSO Başkanı Büyüksimitci, Kayseri’nin 12 aylık ihracat rakamının 2 milyar 580 milyon dolar, ithalatının ise, 1 milyar 185 milyon dolar olduğunu, kent ekonomisinin cari fazla verdiğini söyleyerek, konuşmasını sonlandırdı.

Öte yandan, toplantı sonrası KAYSO binasının teras katında bir araya gelen meclis üyeleri merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6.5 şiddetinde ki depremin etkisini Kayseri’de de hissettirmesi sonrası kısa süre panik yaşadı. Artçı  sarsıntı olabileceği ihtimaline karşı Başkan Büyüksimitci önderliğinde meclis üyeleri binayı boşalttı.

Haber-Foto: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.