Araç Sahiplerini Heyecanlandıran Gelişme: Benzin ve Motorine 2,50 TL, LPG’ye 1,10 TL İndirim Müjdesi Duyuruldu

Son dönemde akaryakıta peş peşe zam geldi. Dolar kurundaki anormal artışlardan dolayı benzin, motorin ve LPG için dev zamlar uygulanmıştı. Bu zamlar araç sahipleri üzerinden endişe yaratıyordu. Bunun ardından dolar kurundaki düşüş nedeniyle akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi ortaya çıktı. Bu kapsamda benzine 2.5 TL motorine 2.5 TL ve LPG otogaza 1.10 TL indirim beklendiği duyuruldu.

Araç Sahiplerini Heyecanlandıran Gelişme: Benzin ve Motorine 2,50 TL, LPG’ye 1,10 TL İndirim Müjdesi Duyuruldu
28 Haziran 2022 Salı 09:59

Düne kadar döviz kurunda yaşanan sert yükseliş ve enflasyona bağlı olarak gelen peş peşe zamların ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni mevduat uygulamasını açıklamış ve döviz kuru inişe geçmişti. Bu gelişmenin fiyatlara da yansıması beklenirken ilk indirim haberi enerji piyasasından geldi.

BENZİN, MOTORİN VE LPG’YE DEV İNDİRİM

Karar gazetesi piyasadan edindiği bilgileri paylaştı. Gazetenin haberine göre benzin ve motorin fiyatlarında bu geceden itibaren geçerli olmak üzere dev indirim beklendiği belirtildi. Bu kapsamda benzine 2.5 TL, motorine 2.5 TL ve LPG’ye 1.10 TL indirim beklentisi gündeme geldi.

Bugün akaryakıt fiyatlarında olası indirimle ilgili bir açıklama da EPGİS’ten gelmişti. EPGİS Başkanı Aktaş, “Hesaplamalarımıza göre akaryakıt fiyatlarına kısa zamanda yansıyacak ciddi bir düşüş bekliyoruz” şeklinde bir açıklama yaptı.

RESMİ GAZETE’DE KARAR YAYIMLANDI

Tüm bunların yanı sıra Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı kararı yayımlandı. Bu doğrultuda akaryakıt fiyatlarına yapılacak olan bu indirimler ÖTV’ye yansıyacak. İndirimler pompa fiyatlarına değil ÖTV’ye yansıyacak.

ÖTV’YE EKLENECEK

Akaryakıt düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre bugünden itibaren ürünlerin fiyatlarında yaşanan düşüş pompa yerine ÖTV’ye yansıyacak. Söz konusu artışlar hiçbir şekilde 2 Nisan 2020 tarihli ÖTV tutarlarını geçmeyecek.

Konu ile ilgili olarak pompa fiyatlarına yansıyacak olan indirimler için kalan ÖTV marjı Benzinde 2,53 TL, Motorinde 2,05 TL, LPG’de 1 TL. Bu durumda sadece LPG’de 10 kuruş indirim yapılması bekleniyor.

Bu da demek oluyor ki, ÖTV’ye yansıtılacak olan indirim tutarı kadar bir zam yapıldığında pompa fiyatlarına yansımayacak ve ÖTV’den karşılanacak. Bu doğrultuda gelecek olan zamların önü kesilmiş oldu.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.