Talas’tan çiftçiye eğitim desteği

Talas Belediyesi ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı(ORAN) arasında yapılan işbirliği protokolü ile Talas’ta çiftçiye tarım ve hayvancılıkla ilgili eğitim ve danışmanlık desteği verilecek.

Talas’tan çiftçiye eğitim desteği
07 Şubat 2020 Cuma 13:55

Talas Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Güngör ve ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci tarafından protokol imzalandı. İmzalanan protokolle Talas Belediyesi tarafından ORAN Kalkınma ajansı desteğiyle Kırsal Mahallelerde yaşayan çiftçilere “Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma” kapsamında eğitim desteği verilecek.   Kış mevsimi boyunca sürecek eğitimler sonucunda çiftçilerin yeni üretim dönemine hazırlıklı girmeleri hedefleniyor. İlk etapta 60 kişinin yararlanacağı programda toplam 160 saatlik eğitimin yanında 11 saatlik danışmanlık hizmeti verilecek.

            Talas’ın 17 Kırsal Mahallesini kapsayacak olan programda 2 grup halinde eğitim verilecek.  Talas’ta tarım ve hayvancılığa ivme kazandırılmasının hedeflendiği çalışma kapsamında ‘modern hayvan yetiştiriciliği tekniklerinin öğretilmesi ve benimsetilmesi’ ile hayvan yetiştiriciliğinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca bilgi eksikliklerinin giderilmesiyle ürünlerdeki kalitenin artması, buna bağlı olarak da satışın ve gelir seviyesinin yükselmesi ve kırsaldaki refahın artması da projenin hedefleri arasında yer alıyor.

TALAS’TA TARIM VE HAYVANCILIK GELİŞECEK

İmza töreninde konuşan Talas Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Güngör, bu çalışmayla Talas’ta üretimde verimin arttırılacağının altını çizerek ORAN Kalkınma Ajansı, Talas Belediyesi ve İlçe Tarım Müdürlüğü’nün koordinasyonu ile Talas’ta tarımın ve hayvancılığın gelişeceğini ifade etti. Güngör yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Orta Anadolu Kalkınma Ajansı(OR-AN) ile birlikte Talas’ta hayvansal üretimle, tarımla alakalı verimliliğin arttırılması yönünde bir anlaşmayı imzalayacağız inşallah. Çiftçilerimizin verimli üretim yapabilmeleri için hep birlikte çalışma yapacağız. İlçe Tarım Müdürümüzle koordinasyon içerisinde bu şekilde bir anlaşmaya varmış olduk. Amacımız, ilçemiz çiftçileriyle birlikte daha verimli bir üretim sağlamaktır. Bu konuda İlçe Tarım Müdürlüğü’müze ve OR-AN Kalkınma Ajansı’na teşekkür ederiz.”

            Daha sonra söz alan ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci de tarım ve hayvancılıkta yaşanacak gelişmeye dikkat çekerek proje hakkında bilgiler verdi. Söz konusu proje ile Talas’taki tarım ve hayvancılıktan elde edilen katma değerin arttırılacağına değinen Kilci,  “Çiftçilerin verimli üretim aşamaları elde edecekleri bir eğitim ve danışmanlık programı uygulanacak.” dedi.

Başlatılacak eğitim çalışmasının kendileri için de olumlu olacağını ifade eden Kilci, bu proje ile ORAN Kalkınma Ajansı’nın kırsal kalkınmaya verdiği önemin de sahada görüleceğini belirtti. “Bu konuda Talas Belediyesi ve Başkan Yalçın bize bir fırsat verdi” diyen Genel Sekreter Kilci, “Talas’taki çiftçilerimizin yeni sezon başlamadan böyle bir eğitim almaları ve inşallah ilk sezonda da uygulamaları için güzel bir fırsat olacaktır. Bu anlamda belediyemize ve başkanımıza ayrıca teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

(Haber:Ramazan Karakuş)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.