NNYÜ’nde uzak eğitime tam not

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’nde (NNYÜ) lisans ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik 30 Mart 2020 tarihinde başlatılan uzaktan öğretim programı yüksek katılım oranı ve öğrencimemnuniyeti ile tamamlandı.

NNYÜ’nde uzak eğitime tam not
27 Mayıs 2020 Çarşamba 10:24

Ülkemizde yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını vakasının tespit edilmesiyle birlikte, Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) alınan karar doğrultusunda harekete geçen NNYÜ Rektörlüğü, eğitim - öğretim sürecinin kesintiye uğramaması için zaman geçirmeden başlattığı uzaktan öğretim programında, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine dersler senkron (eş zamanlı -canlı) olarak verildi. Mevcut haftalık ders programı saatlerinde kesintisiz bir şekilde gerçekleştirilen senkron derslere farklı mekanlardan internet ağı üzerinden aktif şekilde, yüksek bir katılım oranıyla dahil olan öğrenciler gerek derslerde sunum yaparak, gerekse öğretim üyeleriyle birebir etkileşime girerek konuları ayrıntılarıyla öğrenme olanağı buldular. Zaman zaman düzenlenen online seminer ve teknik gezilerle de konuları pekiştirme fırsatı bulan öğrenciler, Üniversitelerinin uzaktan öğretim programı kapsamında kendilerine sunduklarıimkanların üst seviyede olduğunu, ders dokümanlarından anlatımlara kadar sürecin çok iyi ve doğru yönetildiğini,öğretim üyelerinin özverili çabalarıyla senkron derslerininverimli bir şekilde geçtiğini dile getirerek memnuniyetlerini ifade ettiler.

NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, konuyla ilgili yaptığı açıklamada öğrencilerine nitelikli eğitim ve öğretim hizmetleri sunmak için en son teknoloji eğitim altyapısını devreye sokarak, 2019-2020 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı tüm derslerin hiçbir sorun yaşanmadan uzaktan öğretim yöntemi ile canlı olarak verildiğini ve bu süreci başarılı bir şekildetamamladıklarını söyledi.  (Haber: Canan Bayram)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.