Genç mühendis adaylarına 1 milyon liralık burs bütçesi Doğru tercihi yap, bursu kap!

Genç mühendis adaylarına 1 milyon liralık burs bütçesi  Doğru tercihi yap, bursu kap!
20 Temmuz 2020 Pazartesi 23:37

Sınavda dereceye giren ve maden, jeoloji ve cevher hazırlama mühendisliği seçen öğrencilere karşılıksız burs desteği

İlk 50 bine giren öğrencilere aylık 2.104 TL, 50 bin ile 65 bin arasında olanlara aylık 1.052 TL, 65 bin ile 80 bin arasına girenlere de aylık 701 TL karşılıksız burs verilecek

Üniversite sınavında ilk 80 bine giren ve ilk 5 tercihinde maden, jeoloji veya cehver hazırlama mühendisliklerinden birini tercih eden ve yerleşen öğrencilere, aylık asgari ücret tutarı üzerinden karşılıksız burs verilecek. Maden sektörünün ihtiyaç duyduğu yetkinliklere sahip mühendisler yetiştirmek ve üniversite sınavında dereceye giren başarılı öğrencilerin bu bölümleri seçmesini teşvik etmek amacıyla başlatılan burs projesi, TİM Maden Sektör Kurulu’nu oluşturan İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, Ege Maden İhracatçıları Birliği ve Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği ile YÖK işbirliğinde hayata geçirilecek.

Maden, jeoloji ve cevher hazırlama mühendisliğinin algısını yükseltmek, sektörün ihtiyaç duyduğu yetkinliklere sahip insanlar yetiştirmek ve üniversite sınavında dereceye giren gençlerin bu bölümleri tercih etmesini sağlamak amacıyla TİM Maden Sektör Kurulu’nu oluşturan İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, Ege Maden İhracatçıları Birliği ve Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği ile YÖK, önemli bir işbirliğine imza attı.  

Üniversite sınavında ilk 80 bine giren ve ilk 5 tercihinde maden, jeoloji veya cehver hazırlama mühendisliklerinden birini seçip yerleşen öğrencilere aylık asgari ücret tutarı üzerinden burs verilmesini düzenleyen işbirliği protokolü, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılından itibaren uygulanacak. Buna göre; sınavda ilk 50 bine girenlere aylık 2.104 TL, 50 bin ile 65 bin arasında olanlara aylık 1.052 TL, 65 bin ile 80 bin arasına girenlere de aylık 701 TL karşılıksız burs verilecek.

Her eğitim ve öğretim yılı başında rakamlar güncellenecek. Burs almaya hak kazanan öğrencilerden her yarıyıl için 4 üzerinden en az 2,5 not ortalaması istenecek. Bunun altında kalan öğrencilerin bursu kesilecek.

TİM Maden Sektör Kurulu Başkanı ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Aydın Dinçer, üniversite öğrencileri için oluşturdukları ve bu seneden itibaren uygulanmaya konulacak olan burs projesinin önemine değindi. 2020-2021 eğitim öğretim-dönemi için ayırdıkları toplam burs bütçesinin 1 milyon TL olduğunu belirten Dinçer, “ Hem enerji hem de hammadde olması nedeniyle madencilik faaliyetleri bütün sektörler için çok stratejik bir noktada bulunmaktadır. Ülkelerin gelişimi ekonomik büyüklükleri üzerinde de doğrudan etkisi bulunmaktadır. Türkiye maden zengini bir ülke ve buradaki gücümüzü yükseltmek ve daha katma değerli bir hale getirmek için geleceğimizi oluşturacak gençlere destek olmamız gerekmekte. Çünkü biz biliyoruz ki; daha iyi, daha yeni, daha yenilikçi bir madenciliği genç nesil inşa edecek. Kamuda, özel sektörde veya üniversitelerde madencilik üzerine çalışacak olan gençler, hem işin niteliğini, hem de çapını ve verimliliğini artıracak. Uygulamaya koyduğumuz burs projesi ile yeni neslin önüne son derece güçlü bir kapı açtığımız gibi, sektörümüzü de onların varlığıyla daha parlak bir hale getirmenin altyapısını oluşturuyoruz. Biz bu adımla günü kurtarmayı değil, geleceği bugünden inşa etmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.  

Türkiye’nin ODTÜ, İTÜ, Karadeniz Teknik Üniversitesi Dokuz Eylül gibi bilinen eğitim kurumlarının da aralarında yer aldığı 20 üniversitede, 14 maden, 10 jeoloji ve 1 cevher hazırlama mühendisliği bölümü bulunuyor. Burs ile ilgili detaylı bilgiye www.cevherimizsensin.com web sitesi üzerinden ulaşım sağlanabilir. (Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.