ERÜ’den Hisarcıklıoğlu’na ‘Fahri Doktora' unvanı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Ben gelecekten ümitliyim. Yeter ki ötekileştirmeyelim. Farklılıklar, zenginliklerden ortak adım çıkartabilirsek ne mutlu bize. Onun yerine ayrışma yaparsak kaybederiz. Genç kardeşlerimize güveniyorum" dedi.

ERÜ’den Hisarcıklıoğlu’na ‘Fahri Doktora' unvanı
19 Kasım 2019 Salı 14:29

ERÜ Kültür Sitesinde düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış; üniversite hakkında bilgiler verdi.

Çalış, "Erciyes Üniversitemiz 6 bin yıllık tarihi ile çok sayıda medeniyete ev sahiplği yapmış Kayserimizin en köklü üniversitesidir. Kuruluşuyla birlikte şehirle bütünleşen ve hızlı gelişme kat eden Erciyes Üniversitesi, bugün 2 bin 250’si uluslararası öğrenci olmak üzere toplam 52 bine yakın öğrencisi, 2 bin 200’ün üzerinde akademik personeli ve yaşanabilir yüksek standartlardaki kampüsü ile büyük bir eğitim kompleksi olmasının yanında bünyesinde çıkardığı 3 üniversitenin hamisidir. Erciyes Üniversitesi sadece eğitim öğretim faaliyetleriyle yetinmeyen şehrin faydası olan her türlü işlerde paydaşlarıyla ortak hareket eden, ürettiğiyle de şehrin ve ülkenin menfaatine fayda sunan bir üniversitedir. Özellikle sanayi sektörü ile yoğun işbirliği faaliyetlerinde bulunan üniversitemiz, Erciyes Teknoparkımızda, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizin nitelikli bilgilerini endüstrinin hizmetine sunmanın yanında, fikrin doğuşundan ticarileşmesi noktasına kadar ihtiyaç duyulan bütün süreçlerde girişimcilere destek olmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Prof. Dr. Mustafa Çalış, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na cübbesini giydirerek ‘fahri doktora’ unvanını takdim etti.

Daha sonra ‘Girişimcilik ve Liderlik’ başlıklı ilk dersi veren TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu girişimciliğin önemine değindi.

Gelecekten umutlu olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, farklılıklar, zenginliklerden ortak adım çıkartabilmek gerektiğine değindi.

 İHA


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.