ERÜ’de “2. Araştırma ve İnovasyon Çalıştayı”

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ve Koç Üniversitesi tarafından “2. Araştırma ve İnovasyon Çalıştayı” tamamlandı. Programa, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Borlu, Prof. Dr. Mehmet Sıtkı İlkay, Prof. Dr. Recai Kılıç, Koç Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrşadi Aksun ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

ERÜ’de “2. Araştırma ve İnovasyon Çalıştayı”
04 Şubat 2020 Salı 11:03

Çalıştayın açılış konuşmasında ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, düzenlenen çalıştayın önemine dikkat çekti, şöyle konuştu.

“Erciyes Üniversitesi olarak bizde bu misyonun bize yüklediği sorumluluklarımızı yerine getirmek için tüm akademik ve idari personelimizle yoğun bir gayret sarf etmekteyiz. Aşı Uygulama ve Araştırma Merkezi, Genom ve Kök Hücre Uygulama ve Araştırma Merkezi, İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezlerine yapılan altyapı yatırımlarıyla Fen, Mühendislik, Sağlık ve Yaşam bilimleri alanında önemli ve güçlü bir araştırma ekosistemi oluşturulmuştur. Bu ekosistem çalışmaları kapsamında aralarında milli aşı projesi başta olmak üzere birçok projede önemli aşamalar kaydedilmiştir. Üniversitemizin ana iştiraki olan Erciyes Teknopark 72’si akademik personelimizin sahip olduğu 236 Ar-Ge firması ve teknoloji transfer ofisiyle ar-ge faaliyetlerimize önemli katkılar sağlamaktadır. İki üniversitemizin teknoloji transfer ofislerinin işbirlikleriyle bundan sonra da önemli çalışmalara imza atacağımızdan eminim.”

Koç Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrşadi Aksun da konuşmasında üniversiteleri hakkında bilgiler verdi. Daha sonraki çalıştay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Borlu’nun moderatörlüğünde “Fen, Mühendislik, Sağlık ve Yaşam Bilimleri Alanında Potansiyel İşbirlikleri ve Etkileşim” ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıtkı İlkay’ın moderatörlüğünde “Sosyal ve Beşeri Bilimler Alanında Potansiyel İşbirlikleri ve Etkileşim” konularında akademisyenler tarafından gerçekleşen sunumlar ile sona erdi.

(Haber: Samed Aydın Sun)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.