Ersoy, ücretli ve sözleşmeli öğretmenlerin sesi oldu

MHP Milletvekili Baki Ersoy, üyesi olduğu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 2020 yılı bütçe görüşmeleri kapsamında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a ücretli ve sözleşmeli öğretmenlerin sıkıntılarını dile getirdi.

Ersoy, ücretli ve sözleşmeli öğretmenlerin sesi oldu
17 Kasım 2019 Pazar 14:29

Ersoy konuşmasında; “Kanayan yaramız sözleşmeli öğretmenlerimizin yaşadığı sıkıntılar. Öğretmenlik mesleği özel bir ihtisas mesleğidir. Asli ve sürekli kamu hizmetinin öncelikli olarak kadrolu memurlar eliyle görülmesi esastır. Yine ücretli öğretmenlikte olduğu gibi burada bir adaletsizlik söz konusudur. Aynı iş yerinde aynı unvanla aynı görevi yapan kişilerin sadece atanma yılından kaynaklı bir farkla farklı statülere ve özlük haklarına sahip olmalarını adil bulmamaktayız. Bu ayrım çalışma barışına da aykırıdır. Ayrıca birçoğunun evlilik çağındaki bireylerden oluştuğu bu grup zorunlu görev süresi şartından dolayı kültürümüzde toplumumuzun yapı taşı olan aile bütünlüğünü sağlayamamakta, birçok gencimiz yuva kuramamaktadır. Söz konusu uygulamanın ihtiyaçtan kaynaklı olarak uygulamaya konulduğundan şüphemiz yoktur fakat bunları yine kadro mantığı içerisinde çözmemizde fayda olacaktır” dedi.

Maarif müfettişi çıkışı yaptı

Milletvekili Baki Ersoy, üyesi olduğu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 2020 yılı bütçe görüşmeleri kapsamında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a maarif müfettişlerinin sıkıntılarından bahsederek teftiş sisteminin istikrarlı bir yapıya kavuşturulmasının altını çizdi.

Ersoy konuşmasında; “Teftiş, girdisi ve çıktısı insan olan eğitim sektöründe kalitenin artması ve yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilebilmesi adına göz ardı edilmemesi, baştan savma uygulamalarla yapılmaması gereken önemli alandır. Bu denli önemli sorumluluğu olan Milli Eğitim Bakanlığı teftiş sistemi, son 8 yılda 4 kez değiştirilmiş ancak bir türlü doğru yapıya kavuşturulamamıştır. 2016 yılında yapılan son değişiklikle müfettişler arasından mülakatla seçilen 475 müfettiş, Bakanlık Maarif Müfettişi olarak atanmış, kalan müfettişler ise şahsa bağlı kadroda illerde bırakılmıştır. Şahsa bağlı kadro ile illerde bekletilmekte olan bin 500 maarif müfettişinin de ivedilikle diğer meslektaşları gibi Bakanlık Maarif Müfettişliği kadrolarına geçirilmeleri gereklidir. Bakanlık teftiş sisteminin de bir an önce istikrarlı bir yapıya kavuşturulması şarttır” dedi.

(Haber: Ramazan Karakuş)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.