Coşkunöz Eğitim Vakfı’ndan İstihdama Büyük Destek

33 yıldır sanayiye yönelik nitelikli insan kaynağının yetişmesi için önemli faaliyetler yürüten Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV), Bursa Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile günümüzün ve geleceğin üretim teknolojilerine yönelik mesleki eğitimler verilmesi için protokol imzaladı. Verilecek eğitimlerle nitelikli iş gücünün artmasına ve istihdama katkı sağlanacak.

Coşkunöz Eğitim Vakfı’ndan İstihdama Büyük Destek
19 Kasım 2021 Cuma 11:47

Bursa’nın köklü sanayi kuruluşlarından Coşkunöz Holding’in kurucusu Kemal Coşkunöz tarafından temellerinin atıldığı 1988 yılından bu yana, başta meslek eğitimleri olmak üzere, istihdamın artması ve nitelikli iş gücü yetiştirilmesi alanında önemli katkılar sağlayan Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV), İŞKUR ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile önemli bir protokole imza attı. İmzalanan protokol ile üç kurumun iş birliğiyle İŞKUR tarafından sunulan aktif iş gücü hizmetleri kapsamında mesleki eğitimler düzenlenmesi kararlaştırıldı. 

Proje kapsamında bugünün ve geleceğin mesleklerine yönelik Siber Güvenlik, Bilgisayarlı Makine İmalatı (CNC) ve Endüstriyel Kalıpçılık eğitimleri verilecek.  CEV’de gerçekleştirilecek eğitimler, 2022’nin Şubat ayında başlayacak. 

“İstihdam Sürecinde Yanlarında Olacağız”

İmzalanan protokol ve iş birliği ile ilgili bilgi veren CEV Genel Müdürü Bige Tınmazsoy Susuzlu şunları söyledi: “Günümüz teknolojilerini de kullanarak geliştirdiğimiz nitelikli mesleki eğitim programları ve eğitim alanındaki projelerimizle istihdama katkı sağlarken, sanayinin ihtiyacı olan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine de destek olmayı hedefliyoruz. Bu hedefle İŞKUR ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yaparak eğitimlere başlayacağız. Şubat ayında başlayacak 3 ayrı eğitime katılacak katılımcıların eğitimlerini tamamlamalarının ardından istihdam süreçlerinde de yanlarında olacağız.”

“Mesleki Eğitim Kursları ile İstihdamı Artırmayı Hedefliyoruz.”

Protokole İŞKUR’u temsilen imza atan Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Eren Türkmen ise şunları söyledi: “İlimizin güzide eğitim kurumlarından Coşkunöz Eğitim Vakfı ve kadim iş ortağımız İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle, sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirmek üzere imzaladığımız bu protokolle, mesleki eğitim kursları düzenleyeceğiz. Bu birliktelikle; mesleki eğitim kurslarına katılan ve mezun olan genç iş arayanların ve dezavantajlı grupların açık iş pozisyonu olan iş yerlerinde istihdam edilmesini amaçlamaktayız. Bursa’mız için örnek bir başlangıç olan bu iş birliğinde üstlendikleri görevler için Coşkunöz Eğitim Vakfı Genel Müdürü Bige Tınmazsoy Susuzlu ve ekibiyle; Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür ve ekibine şahsım ve kurumum adında teşekkür ediyorum.”

Mesleki ve teknik eğitimin en önemli amacının nitelikli insan yetiştirmek olduğunu ifade eden Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür ise konuyla ilgili şunları söyledi: “Mesleki ve teknik eğitimin asıl sahibi sektördür ve biz de bu alanda sektörün ön planda olmasını çok önemsiyoruz. Bursa çok önemli bir sanayi kentimiz. Burada geliştirdiğimiz sektör iş birlikleri ile bir yandan nitelikli iş gücünü artırarak ekonomiyi desteklerken bir yandan da öğrencilerimizin geleceğine sahip çıkıyoruz. CEV ve İŞKUR ile imzaladığımız protokol ile aktif iş gücü hizmetleri kapsamında düzenlenecek mesleki eğitimler ve yürütülecek faaliyetler, nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine ve mezun kursiyerlerin istihdam edilebilirliklerinin artırılmasına önemli katkı sağlayacaktır. Coşkunöz Eğitim Vakfı Başkanı Oya Coşkunöz Aktaş ve Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen ile protokolde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” 

Eğitim Başvuruları Aralık 2021’de Başlayacak 

Kurs kapsamında 3 ayrı program olarak verilecek olan Siber Güvenlik, Bilgisayarlı Makine İmalatı (CNC) ve Endüstriyel Kalıpçılık eğitimleri, CEV’in eğitim atölyelerinde gerçekleştirilecek. Eğitim başvuruları Aralık 2021 itibariyle CEV ve İŞKUR web siteleri üzerinden gerçekleştirilebilecek. 


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.