Çocuklar, ‘Trafik Eğitim Tırı’nı sevdi

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde erken yaştaki çocuklarda trafik bilinci ve farkındalığının oluşturulması amacıyla hayata geçirilen Mobil Trafik Eğitim Tırında, çocuklara trafik eğitimi Kayseri’de de başladı.

Çocuklar, ‘Trafik Eğitim Tırı’nı sevdi
20 Kasım 2019 Çarşamba 17:06

Mobil Trafik Eğitim Tırı ile şimdiye kadar toplam 12 ilde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 120 okulda 5 bin 584 ilkokul öğrencisine trafik eğitimleri verildi.Emniyet Genel Müdürlüğüne tahsis edilen 2’nci tırın yenileme işlemleri tamamlanarak, Mobil Trafik Eğitim Tırı haline dönüştürüldü. 2’nci Mobil Trafik Eğitim Tırı ile eğitim faaliyetlerine Konya, Aksaray, Niğde, Nevşehir ve Kayseri illerinde ilkokul öğrencilerine trafik eğitimleri verildi. Cumhuriyet meydanındaki eğitimi çocuklar çok sevdi.

Mobil Trafik Eğitim Tırı’nda 20 öğrenci sınıf ortamında teorik ve uygulamalı olarak trafik güvenliği konusunda eğitim görebiliyor.Tır içerisinde bulunan 2 adet lcd televizyon sayesinde çocuklara temel trafik eğitimleri veriliyor. Eğitim brandası ve akülü araçlarla tır yakınına kurulan trafik eğitim parkuru sayesinde okul geçit görevlileri ve eğitici personel ile birlikte öğrencilere yaya geçitlerini kullanma, karşıdan karşıya geçme kuralları, okul geçitlerini kullanma kuralları, geçiş önceliği bulunan araçlara yol verme kuralları, geçme ve geçilme kuralları öğretiliyor.

(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.