Başkan çekti, çocuklar mutlu oldu

Mehmet-Zeynep Akköse İlkokulu’nda Kayseri protokolünün katılımıyla düzenlenen karne dağıtım töreni renkli görüntüler oluştu.

Başkan çekti, çocuklar mutlu oldu
19 Ocak 2020 Pazar 15:31

Önceki dönem Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Kayseri Valisi Şehmus Günaydın’ın yanı sıra Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ile çok sayıda davetlinin katıldığı törende öğrenciler ve veliler, protokol mensupları ile adeta fotoğraf çektirme yarışına girdi.

Bunlardan birisinde ise fotoğraf çekme görevi Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a düştü. Elindeki cep telefonu ile kendilerini çekecek birisini arayan öğrencinin yardımına Başkan Yalçın yetişti. Öğrencinin elinden cep telefonunu alan Başkan Yalçın, Vali Şehmus Günaydın ve Garnizon Komutanı Tuğg. Ercan Teke ile poz veren çocukların mutluluk anını cep telefonu ile bu şekilde anılaştırdı.

Bakandan, Üniversite adayı gençlere burs müjdesi

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’den YÖK ile imzalanan işbirliği protokolü töreninde üniversite adayı gençlere burs müjdesi geldi.

Bakan Pakdemirli, Tarım ve Orman Bakanlığının üniversite giriş sınavı sonucunda ilk on bine girip ilgili bölümleri kazanan öğrencilere burs sağlayacaklarını açıkladı.

Pakdemirli, bursla ilgili “Üniversite Giriş Sınavı sonucunda ilk on bine girip tercihleri sonucu, Bakanlığımızın asli görevlerini yürüten Ziraat, Gıda, Su Ürünleri, Balıkçılık Teknolojisi, Orman Mühendislikleri ile Veteriner Fakültelerine yerleşenlere Bakanlığımızca burs verilmesini planlıyoruz. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

Bakanlık Strateji Başkanlığı’nın konuyu çalıştığını ifade eden Bakan Pakdemirli “Bakanlık ve bütçe mevzuatıyla ilgili bir engel olmazsa, Tarım Orman sektörlerimizdeki bu alanlara gençlerimizin ilgisini daha çok çekmek istiyoruz. Yani biz istiyoruz ki, Tarım-Orman bölümleri; en az tıp kadar, hukuk kadar, öğretmenlik bölümleri kadar rağbet görsün, bizi tercih eden en başarılı öğrencileri bizler de burs ve staj imkânlarıyla destekleyelim” açıklamalarında bulundu.

(Haber: Davut GÜLEÇ)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.