Zehirli Gaz Taşıyan Tank Yere Düşerek Patladı: 12 Ölü, 260 Yaralı

Ürdün'ün Akabe Limanı'nda yükleme sırasında zehirli gaz taşıyan tank yere düşerek patladı. Patlama sonrası zehirli gazın havaya yayılması ile birlikte 12 kişi hayatını kaybetti, 260 kişi yaralandı.

Zehirli Gaz Taşıyan Tank Yere Düşerek Patladı: 12 Ölü, 260 Yaralı
28 Haziran 2022 Salı 10:59

Ürdün'de zehirli gaz sızıntısı meydana geldi. Akabe kentindeki limanda nakliye sırasında zehirli gazla dolu bir tank düşerek patladı. Havaya yayılan zehirli gaz nedeniyle 12 kişi hayatını kaybetti, 260 kişi ise yaralandı. Gaz sızıntısının meydana geldiği bölgeye uzman ekiplerin yönlendirildiği aktarıldı.

PATLAMA ANI KAMERAYA YANSIDI

Limandaki güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde, zehirli gaz dolu tankın vinç yardımı ile nakliye için gemiye yüklendiği sırada vinçten kurtularak yere düştüğü ve patlamanın etkisi ile havaya sarı tonlarında bir gazın yayıldığı görüldü.

ABD'DEN ÜRDÜN'E DESTEK

Öte yandan, ABD'nin Amman Büyükelçisi Henry T. Wooster, Büyükelçiliğin Twitter hesabından paylaşılan açıklamasında, ABD'nin olayla mücadelede Ürdün'ü desteklemeye hazır olduğunu belirtti. Açıklamasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileğinde bulunan Wooster, "Bu trajedi ile başa çıkmak için Ürdün hükümetini desteklemeye hazırız." ifadesini kullandı.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.