İnsan vakfı'ndan yurtdışı yardım ve iftar sofrası

İnsan vakfı'ndan yurtdışı yardım ve iftar sofrası
14 Mayıs 2020 Perşembe 23:37

İnsan Vakfı'ndan Uganda'ya Yardım Eli

İnsan Vakfı bağışçılarından aldığı destekle Uganda’da yaşayan ihtiyaç sahibi aileler, yetimler ve çocuklar içinde insani yardım çalışmaları gerçekleştiriyor.

Uganda’da yaşam mücadelesi zor hale geldi!

Dünyanın en fakir 50 ülkesinden biri olan Uganda kuraklık, susuzluk ve açlık problemi ile başa çıkmaya çalışıyor. Güney Sudan’dan gelen mülteciler ile birlikte artan nüfus gıda ihtiyacını karşılayamıyor.

10,9 milyon kardeşimizin açlık sıkıntısı çektiği bu ülkenin yardımlarımıza ihtiyacı var. Ramazan boyunca iftar, su kuyusu ve adak akika şükür kurban kesimleri ile Uganda halkının sıkıntılarını beraber saracağız. İnsan Vakfı, Uganda’da her gün mazlum kardeşlerimize kumanya dağıtımları gerçekleştirerek gıda ihtiyaçlarına destek olacak.

İnsan Vakfı Yemen’de faaliyetlerini sürdürüyor!

İnsan Vakfı olarak, Ramazan ayı boyunda Uganda’da Kumanya, Su kuyusu açılışları ve adak-akika-şükür kurban kesimi ile yüzlerce aileye ulaşmanın sevincini yaşıyor.

Rahmet Ayı Ramazan-ı Şerif-in bereketini yeryüzündeki kardeşlerimizi ile paylaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Yaptığınız bağışlarınızla Uganda’da her gün gıda kumanyası dağıtımları gerçekleştiriyor ve iftar sofraları kuruyoruz.

İnsan Vakfı Uganda'da Ramazan ayı boyunca yüzlerce aileye gıda kolisi dağıtımları yapılacak. Dağıtımlar Uganda'nın köylerinde gerçekleşecek.

Gıda yardım içerikleri; (5 kg un- 3 kg pirinç – 3 kg fasulye – 2 litre yağ- 2 kg şeker – 1 kg sabun, 1 kg tuz)

Su Kuyusu açılışları gerçekleşiyor!

İnsan Vakfı Ramazan ayı boyunca mazlum Uganda’da ihtiyaç sahibi ailelere gıda destek yardımlarını Kurban kesim organizasyonları dâhilinde Uganda’da da düzenli olarak adak akika şükür kurban kesimleri yapılıyor. Ayrıca Uganda’da Ramazan ayı boyunca temiz içme suyu ihtiyacının karşılanması için kuyular açılışlarını da gerçekleştiriyor.

Uganda’da iftar organizasyonları

Lubani, Namegera, Nampirika, Bugerere, Buwenge, Busei, Kyamagwa, Wantunda, Nakalama, Mpumudde Mescitlerinde her gün 300 aileye iftar organizasyonları gerçekleştiriliyor.

Uganda faaliyetlerine destek olmak için;

Tüm GSM operatörleri üzerinden 1471’e “Bağış” yazıp mesaj yollayarak da 10 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Ayrıca insani yardım çalışmalarına www.insanvakfi.org.tr sitesini ziyaret ederek bağışta bulunarak da İnsan Vakfı’na destek olabilirsiniz. Desteğiniz için tüm ihtiyaç sahipleri adına teşekkür ederiz.

İnsan Vakfı’nın Yemen’e Yardımları Devam Ediyor!

İnsan Vakfı en büyük açlık krizinin yaşadığı Yemen’de çadır, sığınak ve gıda yardımlarına devam ediyor. Yemen yardımları Ramazan ayı boyunca devam edecek.

2015 yılında iç savaşın başladığı Yemen’de açlık, kıtlık ve salgın hastalıklardan kaynaklanan insani kriz devam ediyor.

Dünyanın En Büyük Açlık Krizi Yaşanıyor

Yaşanan çatışmalarda binlerce kişi yaşamını yitirdi. Dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan Yemen'de iç savaş nedeniyle BM'ye göre dünyanın en büyük insani krizlerden biri yaşanıyor ve 22 milyondan fazla insan yardıma ve korumaya ihtiyaç duyuyor. Yemen'deki insanlık dramına sessiz kalmayan İnsan Vakfı, Türk halkından aldığı emanetlerle bölge halkına merhem olmaya devam ediyor. Yaraları sarmak, mazlumlara ve mağdurlara yardım elini uzatmak için Yemen’e yeni bir sefer daha düzenliyor.

İnsan Vakfı Yemen’de faaliyetlerini sürdürüyor!

İnsan Vakfı olarak, daha önce ulaştırdığımız gıda yardım kumanyaları ile birlikte temel ihtiyaç malzemeleri olan yağ, buğday, şeker ve pirinç ve 100 aileye çadır malzemesi, sığınak malzemesi ile ihtiyaç sahibi yüzlerce aileye çalışmalarımız devam ediyor.

Gıda kolisi içerikleri; (25 kg buğday- 10 kg şeker- 10 kg pirinç- 1,8 litre yağ)

Yemen’in Meczer-Nahm-Jouf bölgelerindeki çatışmalardan zarar gören ailelere temel ihtiyaçlarını sağlamak adına acil ve zaruri yardım ve barındırma malzemeleri sağlıyor ve dağıtımlarını yapıyoruz. Sığınak çantası ve gıda sepeti içeren acil yardım dağıtımının gerçekleştirildi.

Sığınak çantasının içerikleri; (1 çadır- 3 yatak- 2 battaniye- 2 halı- 1 gaz tüpü- 1 Ocak- ev malzemeleri)

Haydi! Yemen’de yaraları birlikte saralım.

Daha öncesinde desteklerini esirgemeyen tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyor, mazlum Yemen halkına yeniden bir yardım seferberliği ile el uzatılmasını tüm vatandaşlarımızdan diliyoruz. İnsan Vakfı aracılığıyla yardımlarınızı ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırabilirsiniz.

Yemen faaliyetlerine destek olmak için;

Tüm GSM operatörleri üzerinden 1471’eBağış” yazıp mesaj yollayarak da 10 TL bağışta bulunabilirsiniz.

İnsan Vakfı’ndan Afganistan ve Mozambik’teki yetimlere iftar sofraları kuruldu!

İnsan Vakfı tarafından Ramazan ayı dolayısıyla Afganistan ve Mozambik’te iftar sofraları kuruldu.

Mazlum Coğrafyalarda iftar sofraları kuruyor!

İnsan Vakfı, Ramazan ayında ‘Paylaş! Sofralar Bereketlensin!’ sloganıyla, muhtaçlara yardım etmeye devam ediyor. İnsan Vakfı, Afrika Afganistan ve Mozambik’te yetim kalmış çocuklar ve mazlum ihtiyaç sahibi aileler için iftar yemeği organize etti.

Ramazan ayının getirdiği güzel duygular hep bir arada yaşandı. Afganistan’da bulunan İMH Anadolu Akif Babalı Yetimhanesinde iftar organizasyonumuzu gerçekleştirdik. Mozambik’te ise tüm mazlum ve muhtaç köylerde iftar organizasyonumuz gerçekleştirildi.

Düzenlenen etkinlikte yetimler kurulan iftar sofrasında oruç açtılar. Kandilde kurulan iftar sofrasında oruç açan yetimler, iftar sonrası hep beraber el açıp dua ettiler.

“Yeryüzünde umut saçmaya devam edeceğiz”

İnsan Vakfı Başkanı Sinan Aktaş, “Müslümanların yaralarını sarmak onların ihtiyaçlarına koşmak bizim için çok mutluluk verici, değerli gönüllülerimiz ile birlikte yer yüzünde umut saçmaya devam edeceğiz" dedi.

İftar sofrasında oruç açmanın sevincini yaşadıklarını söyleyen ve ramazan kampanyasına destek olarak yetimlerinin yanında olmaya vesile olan tüm bağışçılara teşekkür eden Aktaş, “Paylaş! Sofralar Bereketlensin” sloganıyla yardımlarını sürdüreceklerini belirtti.

İnsan Vakfı, Ramazan ayı boyunca Afganistan ve Mozambik’te yaşayan Müslüman kardeşlerimize ve yetimlere iftar sofraları kurmaya devam edecek.(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.