Azerbaycan ve Türkiye Barolar Birliği’nden ABD’ye karşı kampanya

Azerbaycan Barolar Birliği ve Türkiye Barolar Birliği’nin, ABD’de sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili kabul edilen karar ile işgal altındaki Dağlık Karabağ’ın sözde temsilcilerine ABD vizesi verilmesine karşı, “Hayali Soykırım ve Uluslararası Hukuk İhlallerine Hayır” sloganıyla bir kampanya başlattığı ortaya çıktı.

Azerbaycan ve Türkiye Barolar Birliği’nden ABD’ye karşı kampanya
10 Kasım 2019 Pazar 17:11

Change.org üzerinden başlatılan kampanya kapsamında hazırlanan dilekçenin imzalanması ve ABD Başkanı Donald Trump’a ve Amerika Birleşik Devletleri Kongresi’ne gönderilmesi istendi. Kampanyanın başlatıldığını Azerbaycan Avukatlar Birliği Başkanı Avukat Anar Bagirov ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ayrı ayrı kişisel facebook hesaplarından paylaştı.

Azerbaycan Barolar Birliği Başkanı Bagirov, yaptığı paylaşımında, “Azerbaycan ve Türkiye avukatlarını ve hukukçularını, yakın zamanda ABD'de sözde ‘Ermeni soykırımı’ ile ilgili kabul edilen karara ve sözde ‘Dağlık Karabağ’ temsilcilerine ABD vizesi verilmesine ve Kongre'nin görüşlerine itiraz olarak, Azerbaycan Avukatlar Birliği, Türkiye Barolar Birliği ve Hukuki Analiz ve Araştırma Derneği Birliği'nin girişimiyle, ABD Başkanı’na ve Kongresi’ne hitaben itirazda bulunmaya (dilekçe imzalamaya) çağırıyorum!” ifadelerine yer verdi.

(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.