Avrupa Birliği 19 İlde 19 Etkinlikle Kadına Yönelik Şiddetle Mücadeleye Dikkat Çekiyor

AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın, ülke çapında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamındaki etkinlikleri başladı.

Avrupa Birliği 19 İlde 19 Etkinlikle Kadına Yönelik Şiddetle Mücadeleye Dikkat Çekiyor
26 Kasım 2021 Cuma 17:16

AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın, ülke çapında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamındaki etkinlikleri başladı.
Etkinlikler 10 Aralık İnsan Hakları Günü’ne kadar devam edecek. Etkinliklerin hedefinde Avrupa Birliği’nin yeni Toplumsal Cinsiyet Eylem Planının birinci yıl dönümününde elde edinilen kazanımları değerlendirmek de yer alıyor. 
Etkinlikler kapsamında, Futbol Kulüpleri ile işbirlikleri yapılacak; futbol maçlarında pankartlar açılacak. Stadyumlar ve binalar kadına yönelik şiddetle mücadelenin rengi olan turuncu ile ışıklandırılacak.
Sivil toplum kuruluşları önderliğinde yürüyüşler, konser ve dans gösterileri düzenlenecek. Konferans ve panel etkinlileri de gerçekleştirilecek. Toplumsal Cinsiyet Eylem Planı ile Avrupa Birliği, toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik daha fazla ve daha hızlı ilerleme için çabalıyor. 
Kadınların ve kız çocuklarının haklarının geliştirilmesinde bazı önemli ilerlemeler kaydedilmiş olsa da, dünyadaki hiçbir ülke 2030 yılına kadar cinsiyet eşitliğini sağlama ve tüm kadınları güçlendirme yolunda yeterli ilerlemeyi sağlayamıyor. 
Ayrıca, COVID-19 krizinin yol açtığı sağlık ve sosyo-ekonomik sonuçlar kadınları ve kız çocuklarını orantısız bir şekilde etkiliyor. 
Örneğin, kadınların daha yüksek bir oranı kayıt dışı ve kırılgan sektörlerde çalıştığı için iş kaybı oranı erkeklere göre 1,8 kat daha fazla. 
Eldeki verilere göre kadınların yoksulluk oranı yüzde 9,1 artabilir. 
Bunları ele almak için, AB'nin 2021-2025 Dış Eylemde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadınların Güçlendirilmesine İlişkin yeni Eylem Planı (GAP III), kadınları ve kız çocuklarını güçlendirme konusundaki ilerlemeyi hızlandırmayı cinsiyet eşitliği konusunda bu güne kadar elde edilen kazanımları korumayı amaçlıyor. 


Etiketler; #Avrupa Birliği

İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.