Zabıtadan dilenci operasyonu

Halkın duygularını istismar eden dilencilerle daha etkin mücadele etmek için çalışmalarını devam ettiren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından ilçe belediyelerinin da katılımıyla Dilenci Toplama Ekibi oluşturuldu.

Zabıtadan dilenci operasyonu
18 Şubat 2020 Salı 16:16

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı koordinesinde; Melikgazi, Kocasinan ve Talas Belediyelerinin de katılımıyla oluşturulan Dilenci Toplama Ekibi halkın yoğun olduğu yerlerde çalışmalarını artırdı. Şehir merkezinde, kavşaklarda, ana arterlerde ve şehirlerarası otobüs terminalinde yoğunlaşan ve bu yılın ilk 1,5 ayında yapılan denetimlerde halkın manevi duygularını istismar ettiği belirlenen 136 kadın, 45 erkek ve 16 çocuğa müdahale edildi. Müdahale edilen çocuklardan 15’i Kayseri Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Halkın duygularını istismar eden dilencilere 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 33. Maddesi gereğince idari para cezası kesildi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Kayacık, halkın manevi duygularını istismar ederek dilencilik yapanlara göz açtırmayacaklarını belirterek, “Halkımızın da bu konuda daha duyarlı olmasını, verilen her paranın yeni dilencilere kapı açacağını unutmamalarını istiyoruz” dedi.

(Haber:Samed Aydın Sun)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.