YPG şüphelisi iki kardeşe 15 yıla kadar hapis istemi

YPG/PYD terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan Suriye uyruklu M.K. ve kardeşi D.K.’nin 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmalarına başlandı. Sanık D.K. suçsuz olduklarını öne sürerek, “Sığındığımız ülkenin arkasından iş çevirmeyiz” dedi.

YPG şüphelisi  iki kardeşe 15 yıla kadar hapis istemi
24 Ocak 2020 Cuma 14:31

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin,  geçen yıl 25 Ekim’de  terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik yürüttüğü çalışmada, Suriye'de terör örgütü bünyesinde silahlı eylemlere katıldığı belirlenen Suriye uyruklu M.K.  ve kardeşi  D.K’nin Kayseri'de bulunduğu belirlendi. Bunun üzerine iki kardeşin Kocasinan ilçesi Yazır Mahallesi'nde yaşadığı eve operasyon düzenlendi. Operasyonla, PKK/YPG terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla iki kardeş gözaltına alındı. Evde yapılan aramada terör örgütüne ait dökümanlar ele geçirildi. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen kardeşler tutuklanarak cezaevine konuldu. Haklarında ‘Silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

4.   Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanıklar M.K.  ve kardeşi  D.K  hazır bulundu.

‘SIĞINDIĞIMIZ ÜLKENİN ARKASINDAN İŞ ÇEVİRMEYİZ’

Tercüman eşliğinde  ifade veren sanık  D.K. , “Savaştan kaçıp Türkiye’ye sığındık, emniyet içerisinde yaşamak istiyoruz, hiç suçumuz yok, neyin ne olduğunu bilmiyoruz, Fransız dil eğitimi alıyordum, kardeşim de öğrenciydi. İstanbul’dan Kayseri’ye geldik, evden işe, işten eve giderdik. YPG saflarına katıldığımı söylediğimi hatırlamıyorum, Murat Karayılan fotoğrafından bilgim yok, o kişiyi ilk kez duydum. Kardeşim de ben de buraya yaşamaya geldik, sığındık, sığındığımız ülkenin arkasından iş çevirmeyiz. Merhamet etmenizi istiyorum, biz hem Arap, hem  Türk’üz, soyumuz Türklere dayanır. Suçsuzum” diye konuştu.

Kardeşi  M.K.  ise , “Hiçbir örgütle ilgim yok, Türkiye’de hangi iş olursa yaptım, çünkü bakmam gereken bir ailem var. Asla ne Suriye’de, ne Türkiye’de bu örgüt ile ilişkimiz olmadı, suçsuzuz, tahliye istiyoruz” dedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek,  eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.