Yaşam destek hattı ile dolandırıcılık iddiasına hapis ve para cezası

Yaşam destek hattı ile dolandırıcılık iddiasına hapis ve para cezası
02 Kasım 2020 Pazartesi 21:06

KAYSERİ’de yaşayan S.O.’yu  ‘yaşam destek hattından’ aradıklarını söyleyerek 9 bin 650 TL dolandırdığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan F.A.,  5 yıl 4 ay hapis ve 22 bin TL para cezasına çarptırıldı.

31 Temmuz 2017’de meydana gelen olayda  S.O.’yu telefon ile arayarak kendilerini ‘yaşam destek hattından’ aradıklarını söyleyen şüpheliler mağdur S.O.’dan sigorta işlemleri için toplam 9 bin 650 TL para  talep etti. 4 farklı zamanda para yatıran S.O. daha sonra dolandırıldığını fark etti. Savcılığa suç duyurusunda bulunan S.O.’nun şikayeti sonrası paranın F.A.’nın kullandığı kartın hesabına yatırıldığı tespit edildi. Şüpheli F.A., hakkında dava ‘bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle dolandırıcılık’ suçundan dava açıldı. 

Kayseri 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya sanık F.A., İzmir Adliyesi’nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, mağdur duruşma salonunda hazır bulundu.

Suçsuz olduğunu savunan sanık F.A., “Müştekinin elini vicdanına koymasını istiyorum. Bu suçtan 3 kez ceza aldım. Çocuk bekliyorum. Çıkmazdayım. Çocuğuma içinde bulunduğum durumu nasıl anlatacağımı ve nasıl bir hayat vereceğimi bilmiyorum. Yapmadığım bir suçtan dolayı ceza almak istemiyorum” dedi.

Şikayetçi olduğunu ve zararının da karşılanmadığını söyleyen mağdur S.O., ise, “Yaşam sağlık destek hattından aradıklarını söylediler. 4 kez para yatırdım. Kartımın iptal edilmesi için para yatırmam gerektiğini söylediler. Zararım ödenmedi. Psikolojim bozuldu. 4-5 kişi farklı numaralardan aradılar. 1 kişi de kendisini avukat olarak tanıttı. Parayı yatırmazsanız, ‘haciz gelir, hapse girersiniz’ dediler” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti tutuksuz sanık F.A.’yı, ‘bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle dolandırıcılık’ suçundan 5 yıl 4 ay hapis ve 22 bin TL para cezasına çarptırdı. Heyet, Yargıtay süreci dikkate alınarak, sanığın tutuksuzluk halinin devamına hükmetti.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.