Uyuşturucu sanıklarına hapis cezası

Uyuşturucu sanıklarına hapis cezası
24 Haziran 2020 Çarşamba 20:48

KAYSERİ’de uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla tutuklu yargılanan Ö.G., 15 yıl hapis ve 30 bin TL para cezasına çarptırılırken, tutuksuz yargılanan M.G. ise, 1 yıl 4 ay hapis cezasına çaptırıldı.

İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Kocasinan İlçe Komutanlığı ve KOM Şube Müdürlüğü ekipleri geçen yıl  9 Kasım’da, Buğdaylı ve Akçatepe Mahallelerinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirlenen M.G. ve Ö.G.’yi gözaltına aldı.  Şüphelilere ait 2 ev ve 1 araçta yapılan aramalarda 3 ayrı alüminyum folyo içerisinde 97 gram metamfetamin, 45 gram kubar esrar, 10 adet  hap ve 8 adet uyuşturucu madde kullanmak maksadıyla kullanılan aparat ele geçirildi. 2 şüpheliden Ö.G., tutuklanarak, cezaevine konulurken, M.G. tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

Kayseri 5’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuklu sanık Ö.G. koronavirüs tedbirleri kapsamında Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile davaya katılırken, tutuksuz sanık M.G. ise duruşma salonunda hazır bulundu. 

Sanıklar suçlamaları kabul etmeyerek, kullanıcı olduklarını ve beraatlerini  istediklerini söylediler.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ö.G.’yi,  ‘Uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan 15 yıl hapis ve 30 bin TL para cezasına çarptırarak, tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet, tutuksuz yargılanan M.G.’nin eyleminin ‘uyuşturucu kullanmak’ olduğuna hükmederek, 1 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.