“Uyuşturucu Madde Kullanımını Önleme Öykü Yarışması Ödül Töreni”

“Uyuşturucu Madde Kullanımını Önleme Öykü Yarışması Ödül Töreni”
09 Temmuz 2020 Perşembe 21:20

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımlarıyla geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin uyuşturucu maddelerden uzak tutulması, toplumun uyuşturucu ile mücadele alanında bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve farkındalığının artırılması amacıyla Üniversite öğrencileri arasında Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımız koordinesinde düzenlenen “Uyuşturucu Madde Kullanımını Önleme Öykü Yarışması” ödül töreni programı düzenlendi.

Tören programına ayrıca; Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Erhan Gülveren ve Resul Holoğlu, Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanı İbrahim Hakkı Seydioğulları, TUBİM Bilim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Sevil Atasoy, Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Prof. Dr. Recep Tayfun, Prof. Dr. Levent Eraslan, Doç. Dr.  Nebile Dağlıoğlu ve Dr. Şafak Şahiner ve teşkilat personeli katıldı.

Ödül töreni programı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nunda katılımı ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu burada yaptığı konuşmasına “Bu fikrin ortaya atıldığı gün büyük bir heyecan duyduğumu ifade etmek isterim. Narkotik Daire Başkanlığımız, Emniyet Genel Müdürlüğümüzün gıyasetinde hakikaten, yine önemli bir etkinliğin altına imza atıldı. Özellikle 23 Aralık 2019’dan Nisan sonu 2020 arasında yapılan ve yaklaşık 204 üniversitenin 156’sından, 1078 katılımcının gönderdiği eserle aslında hem zihinlerimiz hem müktesebatımız hem de bu konuyla ilgili mücadele anlayışımız enginleşti.” ifadelerini kullanarak sözlerine başladı.

Konuşmasının devamında eserlerin her birinin çok kıymetli olduğunu ve Türkiye’nin uyuşturucu ile mücadeleden daha fazlasını ortaya koyduğunu  söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu  “Allah’a şükürler olsun bu mücadelede milletimizle yazan çizen okuyan ilim sahibi hemen hemen herkes ile birlikteyiz. Mücadelemiz de öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu irade ve rehberlikle doğru yolda ilerliyoruz. Ve bu sadece ülkemiz adına değil, dünya adına da üstlendiğimiz bir misyondur.  Bunu da burada bir kez daha söylemek istiyorum.  Ama yapacak çok şeyimiz var.. Özellikle arkadaşlarımızın yazmış olduğu hikayelerdeki hissi yazmış oldukları hikayelerdeki duyguyu motivasyonu devam ettirmek bizim bir anlayışımız olmalıdır. Ve burada da buradan vazgeçmemeliyiz.  Hep birlikteyiz, sivil toplum örgütleri, denetim kurumları tüm kurumlarımız, özellikle üniversitelerimiz hep birlikte bir mücadele ortaya koyuyoruz. Ben inanıyorum ki bu mücadele de çok başarılı sonuçlar elde edeceğiz.” dedi.

Konuşmasına son vermeden önce Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığına ortaya koymuş oldukları gayret için tebrik eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu  “Son operasyonlarda ortaya koymuş oldukları irade için, takip için, işbirliği için, adli makamlarda ortaya koymuş oldukları hakikaten önemli sonuçlar için tekrar tebrik ediyorum. Onlar ne kadar önemliyse burada bulanan sevgili Nagehan, sevgili Beytullah ile Edanur’un ortaya koyduğu zihni performans da bizim için okadar önemlidir. Şimdi fiili ve fiziki mücadelemiz devam edecek. İşin zihni tarafı da hem tahkimatını yapacak hem de aslen uyarıcılığını ortaya koyacaktır. Hem bizim için, hem akranları için, hem de tüm milletimiz içindir. Öncelikle bu yarışmayı tebrik ediyorum. Katılan herkesi tebrik ediyorum. Jürimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Tekrar hayırlı ve uğurlu olsun. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” İfadelerini kullanarak sözlerine son verdi.

Konuşmasına 83 milyon vatandaşımızın huzur ve güvenliğini teminat altına alırken, özellikle geleceğimize yönelik çok daha titiz, çok daha hassas bir çalışma yürütüldüğüne değinerek başlayan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş Emniyet Teşkilatı olarak, geleceğimiz için ciddi bir tehdit ve tehlike oluşturan Narkotik Suçlarla Mücadele konusunda, gerek suç  şebekelerini çökertme, gerek suçu önleme, gerekse bilinçlendirme noktasındaki çalışmalarımızı da kararlılıkla sürdürüyoruz. Aileleri dağıtan, gençlerin hayatını karartan, sonu perişanlık ve yıkım olan uyuşturucu illeti, psikolojik, ekonomik, sosyal çöküntülere sebebiyet vermekte ve geleceğimizi karartmaktadır. İnsanlık suçu işleyen zehir tacirlerine karşı ard arda yaptığımız başarılı operasyonlarla, bu kirli pazara ağır darbeler indirmeye devam ediyoruz.” vurgusunu yaptı.

Umudumuz ve en büyük dayanağımız olan gençlerimizin, sonu yıkım ve ölüm olan bu illete karşı uyanık olmaları için bilgilendirme ve farkındalık çalışmalarının yürütüldüğünü vurgulayan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş “Herkesi bu konuda duyarlı ve sorumlu olmaya davet ediyoruz. Bu mücadeleyi sadece operasyonla sahada değil, meselenin tüm taraflarını kapsayacak şekilde, akılla ve bilinçle her yerde ve her ortamda vermeye gayret ediyoruz. Uyuşturucu suçlarının arkasında yatan nedenleri belirlemek, daha güçlü ve etkin bir şekilde mücadele etmek için hayata geçirdiğimiz narkolog projesi, bağımlılık yapan maddelerin arzıyla mücadele için düzenlediğimiz farkındalık eğitimleri, ebeveynler için ihbar amaçlı kurduğumuz “Uyuma Projesi” ve güvenlik güçlerimizin etkin ve kararlı mücadelesi sayesinde, bugün dünden daha iyi bir noktadayız. İnanç ve kararlılıkla mücadelemize devam ederek, inşallah yarın,  bugünden daha ileri bir noktada olacağız.” dedi.

Konuşmasına devam ederken “Gençlerin eline silah vermekle, uyuşturucu madde tutuşturmak arasında hiçbir fark yoktur” sözleriyle, konunun ne kadar hayati önem taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanımız ve “Uyuşturucu konusunda sert mizaçlıyız, dünkünden daha kararlıyız” diyen Sayın Bakanımızın emir ve direktifleri doğrultusunda, tavizsiz bir şekilde mücadelemize devam edileceğini söyleyen Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş “Geleceğimizi karartma peşinde olan uyuşturucu ve terör baronlarına karşı, fedakârca görev yapan teşkilatımızın her bir mensubuna, ortak akılla bu mücadeleyi destekleyen tüm kurum ve kuruluşlara, bu kirli ağı çökertmek için iş birliği yapan vatandaşlarımıza ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Bu toplumsal soruna karşı, asıl hedef kitlemiz olan gençlerimizin, farkındalık çalışmasına yoğun bir katılımla iştirak etmesi bizleri ayrıca memnun etmiş, gençlerden ilham alarak mücadeleye bakış açılarını öğrenmek bizim için de onore edici olmuştur.” ifadelerine yer verdi.

 “Uyuşturucu Madde Kullanımını Önleme Öykü Yarışması” ödül töreni  programı hatıra fotoğrafı çekimi ve dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından son buldu.(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.