Ünlü mobilyacının kızı FETÖ itirafçısı oldu

Ünlü mobilyacının kızı FETÖ itirafçısı oldu
18 Aralık 2019 Çarşamba 09:04

FETÖ’nün bölge muhasebecisi iddiası vardı

Kayseri’nin ünlü bir mobilya markasının sahibinin kızı tutuklu yargılandığı davada FETÖ itirafçısı oldu. Mahkemeye yazılı savunma veren S.K.’ya mahkeme heyeti 9 yıl hapis cezası verdi. Samimi beyanları dikkate alınarak cezası 1 yıl 11 aya düşürülen sanık S.K., tahliye edildi. Cezanın, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada  tutuklu sanık S.K. hazır bulundu. Örgütün sözde Kocasinan Bölgesinin muhasebecilerinden olduğu iddiasıyla yargılanan sanık S.K., etkin pişmanlıkta bulundu. Mahkeme heyetine yazılı savunmasını okuyan S.K., “Kocasinan bölgecilerinden biriydim.  3 evin iaşesinden sorumluydum. Diğer ilçeler hakkında bilgim yok. Babam iş  tecrübesi kazanmam için fabrikada olmamı istiyordu.  Bundan dolayı vaktimin çoğunu fabrikada geçirdim. Örgütten maaş almıyordum” dedi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

15 Temmuz olayları yaşandığında örgütün gerçek yüzünü gördüğünü anlatan S.K. gözyaşlarını tutamayarak, “Haince bir yapı olduklarını bilmiyordum. Tamamen manevi duygularla bunu yaptım. ‘Küçük bölgeci’ olarak geçiyordum. Okuldan mezun olduktan sonra çok kısa süre bölgecilik yaptım. Genelde muhasebeye bakıyordum” diye konuştu.

‘KÜÇÜK YAŞTAN BERİ İÇLERİNDE YER ALDIM’

Çok pişman olduğunu dile getiren sanık S.K., “Örgütün iç yüzünü bilmiyordum. Küçük yaştan beri içlerinde olduğum için  yanlış  bir şey olacağını düşünemedim. Şu an terörist damgası yediğim için utanç duyuyorum. Bildiğim her şeyi anlattım. Pişmanım” ifadelerini kullandı.

Kayseri’de pek çok FETÖ davasında tanık olarak dinlenen M.İ.’nin de aralarında olduğu 2 kişi de tanık olarak dinlendi. Sanığın sözde Kocasinan eyaletinde olduğunu söyleyen tanık M.İ., “Bir dönem muhasebecilik bir dönem de bölgecilik yaptı. 2013 yılında örgütteki görevine başlamış olabilir. Ben ayrıldıktan sonra devam edip etmediğini hatırlamıyorum. 17/25 olaylarından sonra babası bu yapı içinde kalmasını istemiyordu. Evliliklerinin örgütsel olmadığını, severek olduğunu biliyorum” şeklinde konuştu.

Diğer tanık ise, sanığın örgüt evlerinin ihtiyaçları ile ilgilendiğini, kendisinin de muhasebecilik görevini sanık S.K.’den devraldığını söyledi.

Mahkeme heyeti tutuklu sanık S.K.’yi, ‘Silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan 9 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet, sanığın verdiği bilgilerin faydalı olduğu gerekçesiyle cezayı 1 yıl 11 aya düşürdü ve tahliyesine karar verdi. Mahkeme, cezanın hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.

Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.