Türkiye'nin günlerce konuştuğu cinayette yeni gelişme !

Felahiye’de 7 yıl önce babaannesi P.B.’yi (82), dedikodusunu yaptığı iddiasıyla öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan ve 10 yıl hapis cezasına çarptırılan F.B. (26) ile tutuksuz yargılanan annesi S.B.(59) İstinaf Mahkemesinin bozma kararı vermesinin ardından yeniden yargılandıkları davada torun yeniden 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Gelin S.B. ise beraat etti.

Türkiye'nin günlerce konuştuğu cinayette yeni gelişme !
20 Ocak 2020 Pazartesi 13:20



28 Nisan 2012 tarihinde meydana gelen olayda P.B., evinin balkonunda boğazı kesilerek, öldürülmüş halde bulundu. P.B.’nin  yapılan otopsisinde vücudunda 12 balta ve 6 bıçak darbesi olduğu belirlendi. Olayla ilgili P.B. gelini S.B. ile torunları F.B.(26) ve R.K. gözaltına alındı. P.B., torunlarının mahallede dedikodusunu çıkardığı gerekçesiyle öldürüldüğü iddia edildi. Mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan anne ve 2 kızı hakkında, delil yetersizliğinden kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi.

6 yıl sonra yeniden dosyayı açan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 6 ay süren teknik takibin ardından, yaşlı kadının oğlu F.B.(58) ile gelini ve torunu tekrar gözaltına aldı. R.K.'nın ise evlenerek yurt dışına gittiği belirlendi. F.B. mahkemece tutuklanırken, anne ve babası serbest bırakıldı. R.K. ise yurt dışında olduğu gerekçesiyle ifadesi alınamadı.

10 YIL HAPİS

Soruşturma sonunda açılan davada, 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan F.B., 29 Kasım 2018’de görülen karar duruşmasında 'üst soydan akrabayı kasten öldürmek' suçundan, olay tarihinde 17 yaşında olması ve duruşmalardaki iyi hali gözetilerek 10 yıl hapis cezası verildi. Kararın ardından başlatılan soruşturma sonunda S.B. ve diğer kızı R.K. hakkında aynı suçtan dava açıldı. Bu arada İstinaf Mahkemesi, F.B.’ye  verilen hapis cezası kararını usül yönünden bozdu. Ankara İstinaf Mahkemesi, tutuklu sanık F.B.’nin  tek başına yargılanmaması, annesi ve kardeşiyle aynı dosyada yargılanması gerektiğine hükmederek kararı bozdu.

DOSYALAR BİRLEŞTİRİLDİ

Bozma kararı üzerine S.B. ve firari kızı R.K.'nin dosyası, 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde F,B.’nin dosyası ile birleştirildi. Geçen 13 Ocak'ta görülen duruşmada mahkeme heyeti verdiği ara kararla firari sanık R.K.’nın dosyasının F.B. ve annesi  S.B.’nin yargılandığı dosyadan ayrılmasına ve kırmızı bültenle arama kararının infazının beklenmesine karar verdi.


Dosyanın yeniden ayrılmasının ardından 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık  F.B. ile tutuksuz yargılanan annesi S.B. ve avukatları Uğur Altun hazır bulundu. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da duruşmaya müdahil oldu.


Sanık F.B., suçlamaları reddedip, önceki ifadelerini tekrar ettiğini söyleyerek, “Babaannemi o vaziyette gördüğüm için yardım ettim. Onu, o halde bırakmaya vicdanım el vermedi. Yardım etmeseydim ömür boyu vicdan azabı çekerdim. Yardım ettiğim için vicdanım şimdi rahat. Gerçek suçluların ortaya çıkmasını ve bulunmasını istiyorum. Senelerce üstümüze gelip, iftira attılar. Suçsuzum, beraatimi istiyorum. Suçsuz yere cezaevinde yatıyorum. Babaannemin katilleri bir gün ortaya çıkacaktır diye bekliyorum" diye konuştu.

S.B. ise, suçlamaları reddederek beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık F.B.’yi, ‘Üst soydan akrabayı kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın cezasını olay tarihinde 17 yaşında olması ve duruşmalardaki iyi hali gözetilerek 10 yıla düşürdü ve tutukluluk halinin devamına karar verdi. Tutuksuz yargılanan S.B.’nin ise, delil yetersizliğinden beraati kararlaştırıldı.

Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.